Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Рада знову відклала зняття недоторканності Царьова

Четвер, 29 травня 2014, 14:47

Верховна Рада відклала голосування щодо зняття недоторканності з депутата фракції Партії регіонів Олега Царьова на 3 червня.

Про це сказав на засіданні ВР у четвер спікер Олександр Турчинов.

Перед цим на прохання депутатів він провів сигнальне голосування з цього питання, яке дало 206 голосів з необхідних 226.

У Верховній Раді заслухали в.о. генпрокурора Олега Махніцького, який розповів, що прокуратура розслідувала кілька кримінальних проваджень щодо правопорушень з боку Царьова, які зараз об'єднані в одне.

За словами в.о. генпрокурора, досудовим розслідуванням встановлено, що депутат Царьов у період березня-квітня 2014 року умисно, відкрито, застосовуючи в тому числі засоби масової інформації, вчиняв публічні заклики до насильницької зміни влади і повалення конституційного ладу України.

Також екс-регіонал закликав до зміни меж території і державного кордону, що призвело до тяжких наслідків у вигляді зокрема людських жертв, захоплення адміністративних будівель.

Факти вчинення Царьовим вказаних правопорушень достатньо повно підтверджуються законно зібраними у кримінальному провадженні показами.

У процесі розслідування було допитано 16 свідків, повідомив Махніцький.

Царьов продовжує свою протиправну діяльність, зокрема погодившись очолити так званий рух опору на Сході.

ГПУ внесла до парламенту подання про надання згоди на притягнення Царьова до кримінальної відповідальності, його затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

На репліку з залу, щоб запросити самого Царьова до Верховної Ради, Турчинов зазначив:

"Ми Царьова постійно запрошуєм, але він переховується від українського народу".

Член депутатської групи "Економічний розвиток" Віталій Журавський зазначив, що для прийняття рішення про зняття з Царьова недоторканності потрібне рішення регламентного комітету.

"Рішення профільного комітету немає, бо не було кворуму", - сказав Журавський.

У свою чергу Махніцький зауважив, що регламентний комітет двічі намагався зібратися, але не зміг. А у випадку, якщо комітет не може прийняти відповідне рішення, таке питання вносить безпосередньо на розгляд Верховної Ради.

Після сигнального голосування Турчинов сказав: "Я переконаний, що у вівторок ми остаточно приймемо рішення щодо цього питання".

Депутати домовились розглянути це питання у вівторок першим.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування