Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кількість загиблих в Одесі зростає. Усі упізнані - місцеві

Субота, 3 травня 2014, 12:50

У результаті зіткнень і пожежі в Будинку профспілок в Одесі загинули 46 людей, більше двохсот звернулися за допомогою до медичних установ, 20 з яких - співробітники міліції. Вісім людей померли від падіння з висоти.

Про це повідомив прокурор Одеської області Ігор Боршуляк, передає Думська.

"Прошу всіх жителів міста та його гостей зберігати спокій і не піддаватися на провокації. На даний час місто знаходиться під контролем правоохоронних органів", - запевнив прокурор.

За словами Боршуляка, правоохоронці дадуть об'єктивну оцінку масовим заворушенням 2 ​​травня, а всі винні понесуть покарання згідно з чинним законодавством, "аж до довічного"​​.

Прокурор нагадав, що законодавством була посилена відповідальність за вчинення злочинів проти національної безпеки.

За фактом п'ятничних подій вже відкрита серія кримінальних виробництв, а також створено міжвідомчу групу з розслідування злочинів у складі представників УМВС, прокуратури та СБУ.

"Вони розслідують організацію масових заворушень, умисного знищення майна, вбивства людей, захоплення будівель, і вчинення хуліганських дій", - уточнив прокурор.

При цьому, за словами Боршуляка, людських жертв можна було уникнути, якби правоохоронці виконували свої прямі обов'язки більш оперативно і своєчасно.

За цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Також він попросив журналістів і жителів міста які були безпосередніми свідками вчорашніх заворушень, допомагати слідству будь-якою наявною інформацією.

У відомстві пообіцяли, що будуть постійно інформувати громадськість про хід розслідування.

На даний момент було затримано більше 120 осіб.

Чутки про те, що в будівлі будинку профспілок знайшли зброю, і що у загиблих були російські та придністровські паспорти, в прокуратурі не підтверджують.

"Це поки - таємниця слідства. Зараз ідентифіковані шість осіб і всі вони - жителі Одеської області", - сказав старший прокурор обласної прокуратури Євген Власюк.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...