Джемілєва до Крима не пустять - міліція півострова

Субота, 3 травня 2014, 13:57
Мустафу Джемілєва через кордон не пропустять, інших будуть пропускати по одному.

Про це заявив в.о. міністра внутрішніх справ Криму Сергій Абісов, - передають Новини Криму.

За інформацією, Абісов приїхав на кордон в Армянськ.

У розмові з головою Меджлісу Рефатом Чубаровим міліціонер зазначив, що в пресі раніше виходила інформація про те, що Джемільову заборонено в'їзд на територію РФ на 5 років, і що сам Джемілєв отримав цей документ.

Абісов також повідомив, що інших через кордон пропустять по одному .

Він зазначив, що на кордоні, у 100 метрах від поста ДПС перебувають озброєні бійці ОМОН, правоохоронці, співробітники ДПС, їх близько ста чоловік.

Поруч знаходяться близько 10 "Уралів", кілька БТРів.

У теж час так званий "прем'єр-міністр Криму" Сергій Аксьонов назвав провокацією дії кримських татар на кордоні з Україною під час зустрічі Джемільова, - повідомляє прес-служба Радміну.

Він зазначив також, що раніше були проведені переговори, в ході яких була озвучена чітка позиція про те, що є порядок проходження кордону, і ніхто до Криму з провокаційними цілями не проникне.

"Незважаючи на це, Джемілєв цілеспрямовано намагається внести хаос і штовхає окремих представників кримських татар на злочин", - сказав Аксьонов.

Він додав, що правоохоронні органи дадуть таким діям жорстку оцінку.

Як відомо, тисячі кримських татар зустрічають Джемілєва в суботу на кордоні України з невизнаною Республікою Крим.

Меджліс заявляє про заборону Джемільову в'їзду до Росії до 2019. Але Джемільов не має наміру відмовлятися від відвідин Криму.

Міністерство закордонних справ України вже висловило обурення забороною російської влади Джемільову відвідувати невизнану Україною Республіку Крим.

Лідера кримськотатарського народу, депутата Верховної Ради України Мустафу Джемілєва 2 травня не пустили в Москву. Він не зміг потрапити на авіарейс Москва-Сімферополь.

Джемілєва не пропустили через паспортний контроль, заявивши, що йому в'їзд заборонений. Депутат повернувся в Київ. У суботу він повертається на автомобілі з Києва до Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування