"Народний губернатор" Луганщини оголосив війну Києву

Субота, 3 травня 2014, 14:23

Штаб "армії південного сходу" оголосив відкриту війну та похід на Київ. 

Таку заяву зробили представники Штабу в суботу, передає 0642.

Крім того, вони хочуть ввести комендантську годину на Луганщині з 23.00 до 6.00, і почати мобілізацію чоловіків.

Як заявив голова луганських сепаратистів Валерій Болотов, проголошено приготування до "оборони" кожного населеного пункту, повідомляє Hromadske TV. Також сепаратисти заборонили діяльність будь-яких політичних партій та громадських організацій.

"Ми будемо до останньої краплі крові захищати нашу землю від неофашистських загарбників і вбивць. Перша наша мета - це Київ ... Я кажу про те, що ми не будемо сидіти в обороні, і чекати поки нас оточать і спалять. У розробці штабу наступ, тобто ми йдемо на Київ", - заявив Болотов. 

Як відомо, 29 квітня в 14.00 закінчився термін ультиматуму так званого "народного губернатора" Луганщини Валерія Болотова та уповноважених представників громади області до виконавчої та законодавчої влади України.

Серед вимог ультиматуму: припинення антитерористичної операції, роззброєння незаконних збройних організації типу "Правого сектору", амністувати людей, що знаходяться в СБУ, вимоги з російської мови та ін.

Як заявляв прес-секретар Штабу армії південного сходу Олег Десятниченко, якщо влада не виконає їхній ультиматум, то вони приступають до активної фази своїх дій.

Зокрема, в цей же день вони захопили адмінбудівлю Луганської ОДА, прокуратури та міськради.

1 травня будівлі обласної прокуратури і міськради були розблоковані.

Джерело відео - Евгений Никулин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування