Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США подвоїли матеріальну допомогу українській армії

П'ятниця, 30 травня 2014, 18:26

В Україну прибуде делегація Пентагону. Вона обговорить з представниками Кабміну шляхи надання американської підтримки в оборонній сфері.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт , коментуючи заяву кандидата в президенти Петра Порошенка про необхідність американської військової допомоги.

"За останні три місяці ми подвоїли розмір бюджету американської військової допомоги Україні. Особливий акцент зроблений на підвищення боєздатності українських прикордонників та їх можливості захищати кордони своєї країни. Я очікую , що ця допомога буде продовжувати розширюватися", - сказав Пайєтт.

Він повідомив, що наступного тижня в Україну має прибути делегація Пентагону, яка зустрінеться з представниками уряду.

Вони обговорять, як найкращим чином використовувати американську підтримку в оборонній сфері України в наступні місяці й роки.

"Найважливіша частина нашої допомоги Україні - це економічна підтримка. Я впевнений , що найкращий шлях України захистити себе - це стати економічно розвиненою , суверенної європейської демократією", - сказав він.

При цьому він зазначив, що США і раніше надавали і продовжують надавати допомогу в модернізації сфери оборони та безпеки України .

Нагадаємо, представник Держдепу США Джейн Псакі 29 травня на брифінгу заявила, що адміністрація США як і раніше не збирається розглядати можливість надання прямої військової допомоги Україні.

Раніше Петро Порошенко закликав США надати Україні військову допомогу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування