Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суботник на Майдані перед Віче: прибирати намети не хочуть, палять шини

Субота, 31 травня 2014, 12:51

У центрі Києва активісти заявляють, що не збираються йти з Майдану і палять шини.

Як повідомили в ефірі Hromadske TV, горять два багаття, по 10 шин приблизно в кожному. Покришки у вогонь періодично підкидають.

Шини біля барикади у КМДА підпалили учасники Майдану на знак протесту проти планів столичної влади прибрати намети активістів. 

Фото Сергія Андрушка
Фото Сергія Андрушка
Фото Макса Лєвіна
 
 

Як повідомляє фотокор LB.ua Макс Левін у своєму Facebook, киян, які підходять і просять не палити покришки, називають провокаторами і проганяють.

У свою чергу член Громадської ради Майдану Володимир заявив: "Ми тут стоїмо, щоб мати вплив на владу, але для цього необхідно мати контакт",

"Кличко не приватизував Україну, і він не може прийти і сказати нам - шуруйте звідси. Ми тут де-факто і будемо де-юре, тому що завдяки нам вони перебувають при владі", - заявив активіст, передає Інтерфакс-Україна.

Також він заявив, що Майдан переформатується, створюються віче для координації його дій.

Барикади трохи приведено до ладу, при цьому на вул. Інститутській барикади фактично перетворилися на звалища сміття.

На клумбі навпроти Будинку профспілок зробили невеликий город, там росте цибуля, петрушка, салат-латук, помідори. Обгорілу будівлю Профспілок з одного торця задрапіровано великим полотнищем.

Як відомо, раніше Самооборона Майдану анонсувала прибирання на Майдані 31 травня - суботник, в ході якого до Дня міста будуть прибрані непотрібні намети і деякі барикади.

За словами активістів, питання про те, скільки ще буде стояти Майдан "залежить від рішення керівництва держави про дострокові парламентські і місцеві вибори".

1 червня на Майдані планують провести Віче.

Джерело відео - Радіо Свобода, Hromadske TV

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування