Держприкордонслужба звинуватила РФ у брехні. Вони не бачили дітей-біженців

Субота, 31 травня 2014, 15:51

На державному кордоні з Росією жодного автобусу з дітьми не затримували, як і не з’являлися на кордоні автобуси з дітьми-біженцями.

Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

"Інформацію про начебто затримання українськими прикордонниками автобуса з дітьми на кордоні з Росією та що діти були вимушені залишати Україну пішки широко розповсюджують російські ЗМІ з посиланням на уповноваженого із прав дітей при президентові Росії Павла Астахова", - розповіли у відомстві.

У ДПС наголосили, що співробітники Держприкордонслужби не затримували транспортні засоби, які б перевозили дітей, в тому числі й дітей-біженців, до Росії.

"Також на кордоні з Росією не було жодного громадянина, який би висловив бажання отримати статус біженця в даній країні", - відзначили у прес-службі.

"Голослівні заяви які базуються на відвертій брехні та не мають жодного підґрунтя стали звичними для багатьох політиків Росії. Проте безпідставна заява Павла Астахова, як посадової особи, що повинна контролювати дотримання законних прав дітей, яскраво показує його моральний рівень та "небайдужість" до проблем дітей", - підкреслили у ДПС.

У відомстві наголосили, що Державна прикордонна служба України не перешкоджає перетину кордону дітьми і на законних підставах вони вільно можуть перетинати державний кордон України.

Як приклад, у відомстві навели ситуацію з виїздом дітей на оздоровлення до Криму.

"177 дітей у супроводі 22 дорослих у п'ятницю були оформлені в залізничному контрольному пункті "Мелітополь"", - розповіли у відомств.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування