В Одесі сепаратисти відбили у МВС затриманих за 2 травня

Неділя, 4 травня 2014, 16:25

В Одесі кількасот людей перекрили вулицю Преображенську, намаючись завадити міліції вивезти з міськуправління МВС до суду затриманих 2 травня після заворушень із численними жертвами.

Про це повідомляє одеське інтернет-видання "В городе".


О 12:00 у Приморському районному суді Одеси мало розпочатися засідання для обрання запобіжного заходу затриманим. Їхні однодумці та рідні вимагають звільнення з будівлі міського управління міліції без рішення суду.

Вони розмістили на деревах і тримають у руках плакати "Свободу героям Одеси", "Відпустіть людей, убивці", "Криваве 2 травня не пробачимо, не забудемо" тощо.


Video streaming by Ustream

Фото Таймер
Фото Таймер
 

Станом на 16:00 проросійські активісти почали трощити двері та вікна відділку МВС. Роззлючені активісти разом з тим скандували "Одесса русский  город! Фашиз не пройдет! Убийцы! Свободу героям!"

Фото @howardamos

 
 

Станом на 16:25 міліція випустила затриманих. Натовп шаленими оплесками, криками та свистом вітав це, скандуючи "Молодці!" та "Одеса!". Однак немає точної інформації, скільки затриманих будуть звільнені.

 

Станом на 16:35 стало відомо, що звільнено 10 осіб. Пізніше стало відомо про 30 звільнених активістів. Разом з тим натовп не розходиться - люди кажуть, що звільненим не віддали документи, тож сепаратисти побоюються, що їх зможуть затримати знову. 

Видання Таймер повідомляє, що з будівлі міліції на Преображенській вивели вже близько 30 затриманих, серед них і голова Приморської організації партії "РОДИНА" Олег Музика.  Затриманих продовжують виводити групами по 6 осіб.

У будівлі міліції перебуває депутат Сергій Бовбалан, він контролює, щоб відпустили всіх активістів.

Також лунають заклики захопити в МВС кімнату, де зберігається зброя, однак поки що дій в цьому напрямку не здійснюють. Кімнату охороняють працівники міліції. 

Разом з тим на Куліковому полі, як повідомляє видання Таймер, зібралися кілька тисяч людей.

Вхід до будівлі Будинку Профспілок відкритий, на ньому хтось вивісив великий російський прапор.

Фото Анастасії Берези

Як відомо, 2 травня в Одесі внаслідок сутичок між проукраїнськими та проросійськими активістами загинули 46 осіб.

В Україні оголошено жалобу за загиблими.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування