Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Тимчук: Одеські події - лише розминка терористів перед 9 травня

Неділя, 4 травня 2014, 19:57

"Південний сценарій", форсований керованими Росією терористами, триває за планом Москви.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Трагічні події в Одесі, спровоковані проросійськими екстремістами, стали можливими також через позиції та дій одеської міліції", - написав він.

За даними Тимчука, в період підготовки провокацій проросійських сепаратистів 2 травня місцевим правоохоронцям передавалися затримані проросійські екстремісти.

"За розпорядженням міліцейського керівництва міста вони тут же випускалися", - запевняє він.

Тимчук підкреслив, що під час зіткнень одеська міліція забезпечувала охорону проросійських терористів, які за спинами міліціонерів безперешкодно розстрілювали українських патріотів.

"Відповідальність за дану трагедію повністю лежить на тих, хто спочатку ініціював події 2 травня в місті, і на тих, хто замість виконання своїх прямих обов'язків з охорони правопорядку здійснював пряму підтримку і допомогу злочинцям".

Особливо відзначив Тимчук "рішення прокуратури", за яким випустили затриманих ініціаторів кривавих подій "на вимогу мітингувальників".

"За твердженням керівництва МВС, затримані в Одесі екстремісти повинні були вчора вночі відконвойовані до Києва, однак залишилися в Одесі за особистим розпорядженням заступника Генерального прокурора України", - запевняє журналіст.

Він підкреслив, що події в Одесі - лише "розминка" проросійських терористів перед 9 травня.

"Якщо не вжити екстрених заходів сьогодні (включаючи особисту відповідальність правоохоронців та керівництва ГПУ та прокуратури Одеської області) - завтра нинішні трагічні події повторяться в більшому масштабі, і не тільки в Одесі", - підкреслив Тимчук.

Як відомо, 2 травня в Одесі в результаті зіткнень проросійськи налаштованих терористів і прихильників єдиної України загинуло 46 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування