Російський "чеченський спецназ" їде в Україну "захищати" південний схід

Неділя, 4 травня 2014, 22:24

Ветерани першої і другої  Чеченських воєн з числа спецпідрозділів збройних сил РФ ухвалили рішення про термінову мобілізацію добровольчого корпусу на південий схід України для захисту російського населення від "Правого сектора" і Національної гвардії.

Про це 4 травня повідомив російський ресурс Русская весна, відомий тим, що публікує українофобські матеріали та повідомлення провокаторів, які організовують заворушення на території України.

'Росіяни переживають за долю братньої країни і хочуть допомогти, тому у ветеранські організації в Росії надходять сотні звернень про відправку до Новоросію', - наголошується у повідомленні.

Рішення ветеранів чеченських воєн було ухвалено на 'позачерговому з'їзді РООІВС 'Русичи'.

"На даний момент в Україну відправляється понад 1000 добірних бійців - солдатів, які служили в спецназі, розвідці та інших спецпідрозділах', - наголошується у повідомленні.

Також наголошується, що у всіх великих містах країни вже збираються 'повноцінні батальйони, ветерани подали списки до військкомату'.

Крім того 'офіційний намір допомогти південний схід України' висловили добровольці з Південної Осетії, повідомляє інтернет-ресурc.

"У зв'язку з тим, що в партію "Єдина Осетія" надходять численні звернення, Союз десантників Південної Осетії і партія  з метою захисту мирного населення південного сходу України оголосили набір добровольців з числа ветеранів війни 1989-2008 років", - йдеться в повідомленні від партії "Єдина Осетія".

"Протягом останніх кількох місяців жителі Південної Осетії з тривогою спостерігають за тим, як неонацисти, які захопили владу на Україні, відчуваючи всебічну підтримку західних країн, зневажають права мільйонів мирних жителів", - заявляє видання з посиланням на політраду партії.

Як відомо, РООІВС "Русичи" функціонує як організація ветеранів ЗС Росії та МВС РФ, які брали участь у боях на територіх Північного Кавказу. 

Росія останнім часом активно спекулює на темі "захисту" російсьмовного населення. Почалося це з Криму, де в результаті повалення діючої влади шляхом нелегітимного голосування вона була усунута та проведено "референдум" щодо федералізації і приєднання до РФ. При цьому усі події відбувалися за військового втручання РФ,  "зелених чоловічків", та стягування армії  до кордонів з Україною. 

Пізніше сепаратистські настрої за сприяння та координації ГРУ РФ та російських диверсантів перекинулися на південний схід України. Внаслідок їх дій в регіоні проводиться Антитерористична операція, міста заблоковані озброєними терористами, регулярно викрадаються люди, є загиблі з обох боків, і з числа мирного населення.

"Народні губернатори" та самопроголошені мери, які захопили владу у кількох містах, оголосили проведення референдуму, який призначили на 11 травня, де від місцевих мешканців чекають схвальної відповіді на питання про федералізацію регіону.

При цьому Путін та його оточення систематично заявляє, що з боку "мирного населення", яким він називає озброєних сепаратистів, йому надходять прохання про "допомогу" та "надання захисту". 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування