Росіяни вже погрожують Україні Європейським судом за Одесу

Понеділок, 5 травня 2014, 09:43

Представники Громадської палати РФ готують позов у Європейський суд із прав людини, у якому вимагатимуть притягнути до відповідальності українську владу за смерті в Одесі й загибель мирного населення в інших українських містах.

Про це заявив газеті "Известия" член Громадської палати, президент Центру соціальних і політичних досліджень ("Аспект") Георгій Федоров.

"Київська влада зараз масово порушує права людини, не говорячи вже про останні кричущі випадки. 6 травня в мене буде прес-конференція, куди приїдуть представники Харкова, Одеси. Вони розкажуть про всі злочини. Ми зараз збираємо інформацію й готуємося в Раду з прав людини при ЄСПЛ подавати позов на Україну", - заявив він.

На думку Федорова, українській владі "зараз треба всю провину на когось звалити й виправдатися перед європейцями, що у всьому винні міфічні провокатори з Росії".

"Зараз я відкрив свою приймальню в Брянську для допомоги українським жителям і біженцям. Відкриваю таку ж у Бєлгороді. Планую відкрити такі приймальні по всіх прикордонних територіях з Україною", - повідомив він.

Директор некомерційного Фонду дослідження проблем демократії, член Громадської палати Максим Григор'єв підтримав намір Федорова й заявив, що сам уже звертався в раду з прав людини при ООН і до моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

"Мій фонд готує доповідь на тему України. Звернеться в ЄСПЛ буде правильно", - сказав він.

"Але передбачаю таку ситуацію, яка була під час конфлікту між Осетією й Грузією, коли Росії довелося втрутитися. Тоді керівники західних країн і західні ЗМІ використовували неперевірену інформацію. Вони показували кадри того, як нібито Росія обстрілювала Цхінвал, але це були грузинські військові", - заявив Григор'єв.  

"Припускаю, що особливого результат від звернення поки не буде. Адже після "Одеської Хатині" висловлювання представників ООН і ОБСЄ носили м'який характер. Але за якийсь час, як із Грузією, прийде протверезіння. І в західних країнах почнуть розуміти, що ті, за кого вони зараз виступають, - це класичні пронацистські бандерівські угруповання, які ділять з етнічного погляду людей і готові на будь-які дії. Тому звертатися зараз потрібно скрізь, щоб Захід зрозумів", - сказав росіянин.

Крім того, зазначає газета, "в інтернеті група громадян уже розгорнула масову кампанію за збір підписів під звернення до Європейського суду" проти України.

Газета цитує текст петиції: "На сьогодні права великої частини громадян держави України ніким усередині цієї держави не захищаються! Людей викрадають і відвозять у невідомому напрямку без пред'явлення звинувачення, безкарно грабують і вбивають. Органи, покликані відповідати за правопорядок, не діють. Самоназваний уряд розпалює й усіляко сприяє розпаленню міжнаціональної ненависті й геноциду частини власного народу! Ми вимагаємо притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто віддає накази на використання армії проти власного народу!".

Під зверненням уже нібито підписалися близько 2 тисяч людей із "Росії, України, Італії, Греції, Німеччини й інших країн".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News