Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін нагородив своїх "журналістів" за "правду" про Крим

Понеділок, 5 травня 2014, 10:36

Президент Росії Володимир Путін нагородив понад 300 працівників ЗМІ за "об'єктивне висвітлення" захоплення Криму.

Про це пише видання "Ведомости" з посиланням на свої джерела.

Указ № 269 "Про відзначення державними нагородами РФ", за відомостями газети, був підписаний ще 22 квітня, але публічно про нього не повідомляється досі.

На офіційному сайті Путіна указ № 269 не опублікований, а в прес-службі пояснили, що він перебуває "не в публічному доступі".

Згідно з указом працівники ЗМІ нагороджені "за високий професіоналізм і об'єктивність у висвітленні подій в Республіці Крим", розповіло джерело.

За його словами, всього нагороджені понад 300 осіб, у тому числі близько 90 кореспондентів. Масштаб нагороджень безпрецедентний, каже чиновник: наприклад, після подій 2008 р. в Південній Осетії тодішній президент Медведєв нагородив лише 11 журналістів.

За інформацією співрозмовника, близько сотні нагороджених представляють ВДТРК, більше 60 - "Первый канал", по кілька десятків - телеканали НТВ, Russia Тoday і холдинг Life News.

Співробітників телеканалу "Дождь" і радіостанції "Ехо Москви" у списку заохочених немає.

Вище всього оцінені заслуги гендиректора НТВ Володимира Кулістікова, який отримав орден "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня.

Нагороди отримали також керівники Роскомнагляду Олександр Жаров, Ростелерадіомережі - Андрій Романченко, агентства "Россия сегодня" - Маргарита Симоньян, "Комсомольской правды" - Володимир Сунгоркин, Life News - Арам Габрелянов, ИТАР-ТАСС - Михайло Гусман і головред служби інформації НТВ Тетяна Міткова.

Нагороди мають і матеріальну складову: їх власники можуть отримати щомісячну доплату до пенсії (до 415% до базової пенсії) або статус ветерана праці та супутні пільги.

Як відомо, в Україні, Молдові та країнах Прибалтики вже заборонено мовлення головних російських телеканалів за відверту брехню про Україну та пропаганду насильства і міжнаціональної ворожнечі.

В ОБСЄ заявили, що ставляться з розумінням до такого рішення країн.

Українська правда

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування