Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В НАТО не підтверджують відведення російських військ від України

Середа, 7 травня 2014, 19:49

Представники Північноатлантичного альянсу не бачать ознак зменшення військової присутності Росії біля кордону з Україною.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника НАТО.

"Ми не маємо жодних ознак переміщення (російських – ред.) військових сил вздовж українського кордону", - заявив він.

Білий дім такж заявив, що не має даних про факт відведення російських військ від українського кордону, повідомляє Інтерфакс-Україна з посилання на агентство АП.

Представник Білого дому Джош Ернест сказав журналістам у Вашингтоні, що в адміністрації США готові підтримати "очевидне і прозоре" виведення військ, якщо воно дійсно відбудеться.

Як відомо, Президент РФ Володимир Путін у середу заявив, що Росія відвела свої війська від кордону з Україною, тепер вони нібито знаходяться там, де проходять регулярні навчання.

Однак українські прикордонники стверджують, що вони продовжують фіксувати маневрування поблизу кордону України російських військ і техніки.

У Москві тривалий час заперечували скупчення значних сил на українсько-російському кордоні, потім говорили про проведення навчань, а пізніше прямо погрожували Києву введенням "миротворчого" контингенту на схід України.

Згідно з попередніми оцінками НАТО, чисельність російських військ біля кордону з Україною становить близько 40 тисяч осіб, їх підтримує авіація, артилерія і танки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування