Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк запропонував Путіну "не торгувати повітрям"

Середа, 7 травня 2014, 19:54

Прем'єр-мiнiстр України Арсенiй Яценюк скептично оцінив заклик президента РФ Володимира Путiна до сепаратистів вiдкласти їх референдум.

Про це він сказав пiсля виїзного засiдання уряду в Харковi в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Володимире Володимировичу, торгувати повiтрям якось не личить Вам, як президенту великої країни", - сказав голова українського уряду.

"Те, що Росія просить перенести якийсь референдум 11 числа, так треба поінформувати російського президента, що 11 числа в Україні ніякого референдуму не було заплановано. А якщо терористи і сепаратисти, які підтримуються Росією, отримали команду перенести те, що не планувалося, так це їхні внутрішні розборки", - наголосив Яценюк.

Прем'єр-міністр також висловив здивування тим, що "українське питання" активно обговорювалося на зустрічі президентів Росії і Швейцарії Володимира Путіна і Дідьє Буркхальтера без представників Києва.

"Я був трохи здивований тим, що в Москві обговорюється питання України без України, без США і ЄС, оскільки саме в цьому форматі відбулася перша зустріч в Женеві, і саме від виконання цих угод відмовилася Російська Федерація", - сказав він.

Крім того, Яценюк сподівається, що ОБСЄ підтримає "дорожню карту" щодо виходу з українського кризи, запропоновану офіційним Києвом.

"Перед поїздкою міністра закордонних справ Швейцарії в Москву український міністр передав нашу "дорожню карту", вона є, вона істотно відрізняється від того, що було заявлено в Москві", - зазначив він.

Також Яценюк різко прокоментував заяву Путіна про бажання Москви вносити посильний внесок у вирішення сформованої в Україні ситуації.

"Вона (Росія - ред) здійснює цей внесок кожен день, то надсилає агентів ФСБ, то постачає зброю, то грошей дає, тому найкращий внесок - відкликати всі ті диверсійні групи, які знаходяться на території України, засудити терористів і зобов'язати їх скласти зброю, залишити будівлі і здатися владі", - сказав він.

Як відомо, президент РФ Володимир Путін закликав прихильників федералізації на південному сході України перенести запланований на 11 травня референдум про самовизначення регіонів.

"Закликаємо представників південного сходу України, прихильників федералізації країни перенести запланований на 11 травня референдум. З тим, щоб створити необхідні умови для цього діалогу", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування