Яценюка насторожили заяви Путіна, він очікує провокацій

Четвер, 8 травня 2014, 22:53

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає заяви президента Російської Федерації Володимира Путіна по Україні, зроблені 7 травня, підозрілими і чекає нових провокацій з боку Москви.

Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу" в четвер увечері.

"Мене насторожило ця заява Володимира Путіна... Вона викликало погане передчуття. Вони говорять одне, а роблять інше. Після цієї заяви я звернувся до правоохоронців посилити заходи безпеки на 9 травня", - сказав Яценюк.

Глава уряду вважає, що росіяни готують диверсії та провокації в Україні на час свят. Зараз, за його словами, вони ведуть свою гру: дали вказівку призначити референдум, а тепер роблять вигляд, що хочуть перенести його і навіть згодні на проведення виборів 25 травня.

"Що нібито вони зацікавлені в тому, щоб зробити внесок у стабільність України. Вони цей внесок роблять щодня: фінансують терористів, які займаються антиукраїнською пропагандою... І після таких мирних заяв про те, що вони зацікавлені в деескалації ситуації в Україні, що відбудеться в Україні", - пояснив він.

"Вони (росіяни - ред.) скажуть: бачите - ми ж, як російська влада, всіх закликали до миру, ми ж звернулися і сказали, що підтримуємо мир і стабільність в Україні, але це ж українська влада винна в невиконанні женевських домовленостей і в тому, що сталася якась сутичка, яку вони точно планують на 9 травня. Навіть сумнівів немає ніяких", - зазначає глава уряду.

"І всі будуть показувати на російському телебаченні сюжети, де озвірілі націоналісти б'ють ветеранів. Це ж російська пропаганда. Тому мене тільки насторожила ця заява", - додав Яценюк.

Коментуючи можливе прибуття Путіна і прем'єра РФ Дмитра Медведєва в Крим на 9 травня, український прем'єр підкреслив, що вважає це провокацією.

"Це перебування іноземного президента на території української держави, оскільки Крим є територією України", - підкреслив Яценюк.

Як відомо, Путін в середу за підсумками переговорів з президентом Швейцарії, діючим головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером назвав вибори в Україні "рухом у правильному напрямку".

Він також закликав сепаратистів відкласти запланований на 11 травня "референдум" в Донецьку і Луганську.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування