Російські ЗМІ повідомили, що сепаратисти відмовилися від діалогу з Києвом

П'ятниця, 9 травня 2014, 22:19

Сепаратисти з руху "Юго-Восток'' заявили, що не братимуть участі у загальнонаціональному круглому столі з врегулювання кризи в Україні.

Як повідомляє російське пропагандистське ЗМІ РІА Новини, про це заявив координатор громадсько-політичного руху "Юго-Восток" Юрій Апухтін.

"Ті круглі столи, які ініціювали влади, до нас не мають ніякого відношення і ми в них брати участь не збираємося, тому що вони виносять ті питання, які вигідні владі і які абсолютно не відображають інтереси Південного Сходу', - заявив Апухтін.

Рух "Юго-Восток" створено у березні, його прихильники активно діють в Харківській області. Метою руху є "формування Південно-Східної автономії, що історично склалася".

Раніше керівництво так званої "Донецької народної республіки" заявило, що не бачить шляхів для мирного діалогу з київською владою.

Разом з тим МЗС РФ у заявах на публіку підкреслює, що влада України в ході врегулювання кризи має враховувати думку південного сходу, де орудують озброєні сепаратисти і диверсанти.

Зокрема, Лавров в бесіді з держсекретарем США Керрі заявив: РФ сподівається, що ''Вашингтон тісно попрацює з Києвом, щоб домогтися припинення військових дій на Південному Сході, звільнення політв'язнів та амністії учасникам протестів''.

Як відомо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що засідання круглого столу національної єдності з обговорення виходу з кризи за участю політичних сил та громадянського суспільства відбудеться 14 травня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування