Президент невизнаної республіки Абхазія пішов з посади

Неділя, 1 червня 2014, 19:41

Президент невизнаної республіки Абхазія Олександр Анкваб заявив про свою відставку.

За його словами, рішення було прийняте "з метою збереження стабільності в країні" після консультацій з представниками громадськості, виборцями і прибічниками, пише  Інтерфакс .

Разом з тим Анкваб закликав провести дострокові вибори глави Абхазії "в нормальній обстановці" і "спокої".

Також Анкваб підкреслив, що "жителі Абхазії не повинні піддаватися на провокації".

Разом з тим прем'єр-міністр Абхазії Леонід Лакербая заявив, що не піде у відставку.

Лакербая заявив, що за обставин, що склалися, подавати у відставку не збирається.

Уряд поки що працює у старому складі у звичному режимі.

Рішення щодо  подальшої роботи всього кабінету міністрів буде приймати виконуючий обов'язки президента, призначений парламентом напередодні - Валерій Бганба.

Як відомо, наприкінці травня в Сухумі пройшов Сход об'єднаної опозиції, на який прийшло до 15 тисяч чоловік. У Сході взяли участь представники всіх опозиційних партій і рухів, депутати парламенту, представники всіх районів Абхазії.

Сход пройшов під прапорами Абхазії, під гаслами "Геть авторитаризм", "Ми вимагаємо дотримання своїх прав", "Дайте нам роботу". Опозиція вимагала відставки президента Олександра Анкваба і захопила будівлю президентської адміністрації.

Очолює опозицію Рауль Хаджимба, колишній начальник місцевої держбезпеки, людина, якого на виборах колись підтримував Путін, але безрезультатно.

Президент Анкваб втік на російську військову базу, скликавши своїх прихильників на мітинг. Його переговори зі спікером парламенту про відставку і передачу влади надзвичайного комітету не дали результату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування