МЗС Польщі підтверджує право України на АТО

Вівторок, 10 червня 2014, 16:12

У МЗС Польщі вважають, що настав час діалогу між Україною і РФ, але Україна має право на застосування сили до озброєних бойовиків.

Про це після зустрічі з главами МЗС РФ і Німеччини заявив очільник польського зовнішньополітичного відомства Радослав Сікорські, передає УНІАН.

"Польща підтримує діалог і ми за політичне рішення, що не змінює того факту, що ми вважаємо, що Україна, яка є суверенною державою, має право використовувати силу проти нелегальних збройних сил, що прагнуть дестабилизовать ситуацію у державі", - сказав він.

"Якщо Росія справді хоче деескалації кризи в Україні, то найперше вона повинна стримати наплив сепаратистів та військової техніки на російсько-українському кордоні", - передає слова Сікорські Gazeta Wyborcza.

За його словами, питання компетенції місцевої влади і прав на використання мов потрібно вирішувати методами, що відповідають Конституції України, а не з допомогою "ракет, кулеметів, як намагалися це робити сепаратисти".

"Я сподіваюся, що зараз настав час діалогу", - сказав він і додав, що обрання нового президента України буде сприяти налагодженню ситуації, а також створює умови для нових переговорів між РФ і Україною.

"Ми вважаємо - що президент здатний об'єднати Україну, про що свідчить його інавгураційна промова, частково зачитана російською мовою", - сказав Сікорський.

Як відомо, Лавров після цієї зустрічі заявив, що Росія готова сприяти діалогу українців, який має визначити майбутній устрій України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...