Україна не розуміє, чому Росія співпрацює з терористами на кордоні

Вівторок, 10 червня 2014, 16:48

Україна ще 5 червня закрила 8 пунктів пропуску на кордоні з Росією і тому не розуміє, чому РФ співпрацює з терористами у пункті пропуску "Новошахтинськ-Должанський".

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

У Кабміні нагадали, що МЗС повідомив про рішення України закрити 8 пунктів пропуску ще 5 червня.

"Проте з незрозумілих причин прикордонна служба ФСБ Росії продовжує здійснювати пропуск через кордон у пункті пропуску "Новошахтинськ" (з українського боку "Должанський") та порушує двосторонні домовленості і таким чином сприяє незаконному руху через державний кордон", - обурились в уряді.

З цього приводу прикордонники поінформували МЗС та надіслали черговий лист прикордонній службі ФСБ Росії "про необхідність припинення пропускних операцій у зазначених пунктах пропуску".

Як відомо, після боїв та блокувань Держприкордонслужба передислокувала кілька підрозділів Луганського прикордонного загону.

Кабмін призупинив рух через пункти пропуску в Донецькій області: "Маринівка – Куйбишево"; в Луганській області: "Червонопартизанськ – Гуково", "Червона Могила – Гуково", "Новоборовці – Олексієво-Тузлівка", "Краснодарський – Донецьк", "Краснодарський – Нижній Швирьов", "Сєвєрний – Донецьк", а також  "Должанський – Новошахтинськ".

Бойовики захопили залишену українську заставу у Должанському і зараз проводять пропуск на ній спільно з російськими прикордонниками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування