У Донецьку пограбували арт-центр "Ізоляція"

Середа, 11 червня 2014, 13:00

Донецький арт-центр "Ізоляція", захоплений бойовиками "ДНР", піддався розграбуванню і мародерству.

Про це йдеться в листі Міжнародного благодійного фонду "Ізоляція" на адресу cамопоголошеного прем'єр-міністра "Донецької Народної Республіки" Олександра Бородая.

"Сьогодні співробітниками заводу були зафіксовані факти мародерства і порушення громадського порядку, а саме: відкриття сейфу, злом дверей в приміщення з дорогими інструментами та обладнанням, розкрадання речей, що належали Фонду і його співробітникам, і розпивання алкогольних напоїв. Крім того, блокується вивезення творів мистецтва, документації та особистих речей співробітників Фонду"? - йдеться в листі.

Також на території заводу знаходяться постійні інсталяції, які є невід'ємною частиною території і не можуть бути демонтовані і вивезені.

"Ізоляція" наполягає на відшкодуванні вартості цих творів мистецтва.

Автори листа висловлюють серйозну стурбованість культурних питанням збереження творів мистецтва, що належать "Ізоляції" - картин, скульптур та інших арт-об'єктів.

Над їх створенням, експонуванням і зберіганням впродовж чотирьох років працювали українські та іноземні художники, куратори та арт-менеджери.

Саме завдяки цим унікальним роботам, як зазначається в листі, культурна інституція відома в Україні і за кордоном, а територія колишнього заводу перетворилася на місце, популярне серед жителів і гостей Донецька.

"Всі ці твори мистецтва ще можна зберегти. Просимо дати розпорядження представникам вашої організації не перешкоджати вивезенню творів мистецтва, матеріальних цінностей і документів, що належать Фонду, а також особистих речей співробітників", - сказання листі.

Як повідомлялося, 9 червня бойовики організації "ДНР" захопили арт-центр "Ізоляція".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування