Українські військові захопили російський броньований КамАЗ бойовиків

Четвер, 12 червня 2014, 12:47

На Донеччині терористи атакували українських військових на броньованому КАМАЗі, які не виробляються в Україні і стоять на оснащенні російської армії.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Facebook Міноборони.

Як повідомлялося, опівночі з 8 на 9 червня 2014 року одну з військових частин в Артемівську атакували терористи на вантажному та двох легкових автомобілях.

Під час нападу вони використовували автоматичну зброю, ручні та підствольні гранатомети.

Українські військові відбили напад та захопили вантажний автомобіль КАМАЗ, який належав терористам і яких в Україні не виробляють.

Фото: Міноборони

Під час огляду в кузові автомобіля було знайдено один 12,7 мм кулемет "Корд" і три автоматичні 30 мм гранатомети АГС-17 з боєкомплектами.

На зроблених після бою фотографіях вантажного автомобіля КАМАЗ добре видно, що у нього броньоване лобове скло та борти.

Зверху кабіни є спеціальний отвір, який можна використовувати, наприклад, для встановлення кулемету.

За словами українських військових, КамАЗ вдалося зупинити тільки влучанням зі стрілецької зброї калібру 7,62 (калібр 5,45 не "пройшов") у двигун та по колесах.

В Україні моделі автомобілів такого класу не виробляються. Натомість, автомобілі подібного класу, серед яких є і броньовані, виробляються на заводі ВАТ "КамАЗ" у Росії.

На офіційному веб-сайті Міноборони РФ 10 червня 2014 року розміщено повідомлення про те, що "Більше 500 водії російської військової бази Вірменії навчились керувати новими автомобілями "Мустанг".

 

"Цікаво, що фото КамАЗів з сайту МО РФ та знищеного українськими військовими в Артемівську авто бойовиків – майже ідентичні. До речі, штаб Південного ВО дислокується у Ростові-на-Дону", - написали в Міноборони.

Як відомо, за повідомлення українських спецслужб поблизу Ростова-на-Дону відбувається навчання диверсійних груп, які діють на території Донбасу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування