У Маріуполі - активна фаза АТО, зачистили центр дислокації терористів

П'ятниця, 13 червня 2014, 08:33

У Маріуполі сили антитерористичної операції повністю знищили центр дислокації терористів у ПТУ, банк "Грецький" також звільнили від терористів.

Про це повідомляє депутат Олег Ляшко у себе в Facebook.

За його даними, четверо силовиків поранені, а серед терористів – 5 убитих і кілька поранених.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтвердив, що в Маріуполі проходить "активна фаза АТО":

"Іде планова операція з ліквідації укріпрайону терористів ДНР на чолі з кримінальним авторитетом на прізвисько Чечен. Район проведення операції в центрі Маріуполя оточений", - написав він близько 8 ранку у Facebook.

"Операція почалася о 4.50 ранку. Проходить за планом. Успішно. Усі ключові опорні пункти терористів на цей час узяті під контроль. Підбито БРДМ, знищено снайперські точки терористів. Втрати з боку терористів високі. З нашого боку втрат немає – двоє бійців поранені", - повідомив Аваков.


"Операція триває", - додав він.

Аваков уточнив, що в операції беруть участь підрозділи Національної гвардії, спецпідрозділу МВС "Азов" і "Дніпро-1", а блокпости навколо Маріуполя забезпечують збройні сили.

Ляшко рано-вранці у п’ятницю повідомив, що "іде серйозна зачистка Маріуполя від терористів".

За словами депутата, терористи забарикадувалися в банку "Грецький" і приміщенні ПТУ в центрі Маріуполя, а коли їх почали звідти "викурювати", бойовики "відкрили шквальний вогонь з автоматів і кулеметів", кидали гранати.

Спершу бійці взяли барикади на вулиці Грецькій у Маріуполі. Терористи ще відстрілювалися і тікали дворами.

Потім, за інформацією Ляшка, "силовики взяли приміщення ПТУ, вибили звідти терористів".

"Серед наших один важкопоранений, у терористів - 5 убитих, кілька поранених", - повідомив депутат.

На вулиці Артема терористи стріляли по військових "із двох інкасаторських авто, викрадених у Приватбанку". "У них 2 СВД і 3 автомати", - повідомляв Ляшко

"Центр дислокації терористів у ГПТУ повністю знищений. Зараз триває зачистка приміщення банку "Грецький", де також засіли терористи", - поінформував він згодом.

"Бійці "Азова" увійшли в приміщення банку "Грецький". У нас 3 легкопоранених, один – важкопоранений… Обидва приміщення - ГПТУ і банка - повністю звільнені від терористів. Зараз триває зачистка прилеглих вулиць", - написав Ляшко.

Маріуполь, АТО. Фото з Твіттера "Євромйадан"

Між тим, на першому поверсі у ПТУ знайшли вибухівку.

"Заміновані приміщення банку і барикади, які прикривали підходи до осиних гнізд терористів. Зараз взривотехніки підриватимуть фугаси", - повідомив Ляшко.

Він також заявив, що в розпал переслідування терористів комуністи скликали людей біля театру, "щоб виставити їх живим щитом на захист терористів".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування