Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спецпредставник Путіна: В Україні немає російських військових і зброї

Субота, 14 червня 2014, 12:05

Росія відкидає звинувачення в порушенні територіальної цілісності, окупації, пособництві тероризму.

Про це заявив спецпредставник президента Росії з питань міжнародного співробітництва в боротьбі з тероризмом і транснаціональною організованою злочинністю Олександр Змєєвський.

У ході виступу в ГА ООН, Змєєвський повторив слова Путіна, коментуючи звинувачення у бік Росії щодо втручання в ситуацію на Сході України і направлення туди збройних формувань та поставок зброї.

"Жодних збройних сил, жодних російських інструкторів навіть на південному сході України немає. Не було і немає. І не поставляємо ми туди і зброю", - сказал він.

Змєєвський зажадав "ретельного вивчення повідомлень про застосування українською стороною заборонених міжнародним правом видів зброї".

Він вважає, що саме українська сторона порушує положення "міжнародного права", оскільки, за його даними, в ніч на 13 червня БМП українських збройних сил порушила держкордон Російської Федерації в Ростовській області.

Разом з тим напередодні Міністерство закордонних справ Росії направило ноту протесту Україні.

"13 червня два бронетранспортери збройних сил України незаконно перетнули кордон Російської Федерації в Куйбишевському районі Ростовської області", - йдеться в заяві.

РФ заявила, що розцінює подібні дії української сторони як "грубе порушення основоположних положень міжнародного права, як протиправний акт, який не сприятиме мирному врегулювання збройного конфлікту на Південному Сході України".

Керівник прес-служби прикордонного управління ФСБ Росії по Ростовській області Василь Малаєв заявив, що українська бойова машина піхоти в ніч на 13 червня нібито порушила державний кордон Росії в Ростовській області.

Президент РФ Володимир Путін доручив МЗС РФ виступити з демаршем перед українською стороною у зв'язку з порушенням російського кордону українськими військовими. 

Як відомо, перед цим очевидці повідомляли про три танки та іншу військову техніку, що рухалася колонною через Сніжне, Торез з боку РФ. Востаннє олонну бачили у Макіївці.  Пізніше колона була атакована силами АТО, і 2 танки були знищені.

Разом з тим російське держагентство РИА Новости фактично визнало, що танки проникли в Україну з території Росії.

За даними агентства, бойовики підтверджують, що танки вони отримали, вони "будуть відправлені на найбільш складні напрямки", однак не повідомляється, звідки саме надійшли танки.

У Держдепартаменті США також підтвердили, що Росія послала танки і інше важкі озброєння сепаратистам в Україні.

Окрім того у мережі з'явилося відео, на якому видно, що начебто "українська бронетехніка", яка начебто "перетинає російський кордон", супроводжується військовими, у яких  на одязі чітко видно нашивки з прапором РФ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування