МВС відкрило справу на деяких учасників мітингу біля посольства РФ

Неділя, 15 червня 2014, 14:34

Дії деяких учасників суботньої акції біля посольства РФ у Києві кваліфіковані за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Про це йдеться у повідомленні столичної міліції.

У МВС розповіли, що керівники райуправління, екіпаж патрульної служби та особовий склад відділу охорони громадського порядку виїхали на місце проведення мітингу о 3 годині дня.

В той час міліціонери побачили біля посольства близько 30 осіб, які тримали у руках плакати з написами "Нет фашизму" та інші.

Громадський порядок не порушувався, агресивних дій з боку мітингувальників не спостерігалось, - розповіли у відомстві

Однак, вже о 16.34 міліція зафіксувала "факт грубого порушення громадського порядку, а саме: пошкодження фасаду будівлі і вікон посольства Російської Федерації, автомобілів розташованих поруч".

Кількість мітингувальників зросла до 500 осіб, - відзначили у МВС.

"Встановлено, що приблизно о 15.00 годині група невстановлених осіб, грубо порушуючи громадській порядок та виражаючи явну неповагу до суспільства, ігноруючи загальноприйняті норми поведінки, під час проведення мітингу біля посольства Російської Федерації у місті Києві з хуліганських спонукань пошкодили 7 автомобілів розташованих поруч з будівлею посольства РФ, за допомогою підручних засобів (яєць, зеленки, бруківки та уламків асфальту) пошкодили фасад будівлі та вікна посольства РФ", - йдеться у повідомленні.

На місце події прибули активісти "Самооборони Майдану" для допомоги у припиненні правопорушень, - розповіли у міліції.

Згодом до Солом’янського районного управління київської міліції доставили трьох найактивніших учасників подій, які у своїх діях "вийшли за рамки мирної акції". 

Крім того, у одного з них виявили та вилучили скляну пляшку коричневого кольору з рідиною з різким запахом. А у другого – каністру з подібною рідиною. Вилучене направлено на експертизу, - підкреслили у МВС.

Працівники київської міліції закликали до проведення лише мирних акцій, до рівноваженості, терпимості та толерантності. 

Як відомо, в суботу сотні активістів пікетували посольство Російської Федерації в Києві у зв'язку з проникненням російських танків на територію України і збитим літаком ІЛ-76.

Вони закидали посольство яйцями, зеленкою, перевернули машини.

МЗС України вже заявило, що обурення учасників акції протесту біля посольства РФ в Україні було використано для спроб провокаційних дій, які не відповідають прийнятим нормам дипломатичних зносин і захисту дипломатичних установ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News