Яценюк: Зрив газових переговорів – частина плану Росії по знищенню України

Вівторок, 17 червня 2014, 11:37

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що Україна запропонувала Росії ціни в 300  і 380 доларів за кубометр в залежності від сезону і саме ці ціни пропонуватиме розглянути Стокгольмському суду.

Про це він розповів з трибуни Верховної Ради у вівторок.

"Було запропоновано, щоб ціна на газ формувалася пакетно і складалася з двох частин. Перша частина – це так званий низький сезон, це півріччя, яке передбачає, що ціна на газ – 300 доларів за кубометр, високий сезон – це опалювальний сезон – ціна на газ 385 доларів. Тобто збалансована ціна, а не 500 доларів", - сказав він.

"Це повністю ринковий підхід", - додав Яценюк.

"Крім того, він зазначив, що Україна була готова за умови підписання ринкового пакету здійснити платіж 1 мільярд доларів США поділити рівними частками до кінця поточного року з нарахуванням на кожну частку 6% річних як плату за фактичний кредит, що було підписано між Нафтогазом і Газпром в минулому році", - сказав він.

"Росія навіть не дивлячись на те, що ми запропонували ті підходи відмовилась від переговорів як таких. Ми, усвідомлюючи, що така ціна є тимчасовою, домовились про визначення остаточної ціни в Стокгольмському суді", - додав він.

"Ми встановлюємо тимчасовий механізм 300  і 385 доларів ідемо в Стокгольм, і Стокгольм вирішує, хто правий. Якщо Газпром неправий – вони нам доплатять, і якщо ми неправі – ми доплатимо Газпрому", - зазначив він.

Він наголосив, що РФ відмовилась від реального проведення переговорів.

"На думку уряду України газова угода є частиною російського плану по здійсненню агресії по відношенню до української держави. Це частина плану яка передбачає цілий ряд заходів по знищенню української незалежності і державності", - наголосив він.

"Це почалось з анексії Криму, з дестабілізації ситуації в Донецьку і Луганську, фінансуванні терористів на території Східної України, в засланні бандитів на території Донбасу, передачі зброї, техніки і здійснення  газового тиску", - додав Яценюк.

"Росія не може зрозуміти, що Україна – незалежна держава, і не Росії визначати, куди нам йти. А йдемо ми в ЄС", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News