ЄС закликає Україну розслідувати смерті журналістів та активіста

Четвер, 19 червня 2014, 23:09

Європейський Союз глибоко стурбований насильством в східній Україні в результаті діяльності незаконних збройних угруповань, а також впливом цього насильства на свободу слова.

Відповідну заяву зробив прес-секретар верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки.

"Недавня смерть російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина - один із прикладів погіршення ситуації. Інший приклад - смерть громадянського активіста Олександра Решетняка, який помер внаслідок тортур після того, як був викрадений", - сказано в заяві.

У документі висловлюються співчуття рідним і близьким загиблих.

"Ми закликаємо владу провести незалежне розслідування цих випадків, а також інших нещодавніх повідомлень про випадки порушення прав журналістів", - наголошується в заяві.

Як відомо, у Луганську після катувань у будівлі СБУ бойовиками терористичної організації "ЛНР" помер активіст луганського Євромайдану Олександр Решетняк. 

Водночас російські ЗМІ повідомили про смерть відеоінженера ВДТРК Антона Волошина, який потрапив під обстріл під Луганськом.

Раніше цього ж дня помер його колега кореспондент ВДТРК Ігор Корнелюк. Обидва вони загинули в результаті мінометного обстрілу під Луганськом на сході України. Оператор Денисов не постраждав.

У прес-центрі антитерористичної операції заявляють, що Корнелюк працював у зоні бойовиків без акредитації та засобів захисту.

Президент України Петро Порошенко на прохання ОБСЄ наполіг на ретельному розслідуванні обставин смерті Корнелюка. Про хід розслідування повідомлять ОБСЄ.

Порошенко також висловив співчуття у зв'язку із загибеллю журналіста.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування