У Луганськ увійшли танки й БТРи бойовиків, біля Красного Лиману - бої

П'ятниця, 20 червня 2014, 08:16

У Луганськ увійшла колона бронетехніки бойовиків, уночі терористи обстріляли аеропорт "Луганськ", а також військову частину в Артемівську.

Про це повідомляє Дмитро Тимчук у Facebook.

За оперативним даними групи "Інформаційний спротив", о 4.30-4.40 терористами був вчинений обстріл зі стрілецької зброї аеропорту "Луганськ", зайнятого силами АТО. Українські військові відкрили вогонь у відповідь.

Потерпілих серед військовослужбовців немає.

Також у Луганськ увійшла колона бронетехніки бойовиків. У складі колони – 2 танки Т-64 і 5 БТР.

Крім того минулої ночітерористи атакували військову частину в Артемівську.

"Українські військові відбили штурм. Одного військовослужбовця поранено, даних про втрати серед терористів немає", - пише Тимчук.

Водночас, за його даними, тривають бойові дії в районі с. Закотне біля Красного Лиману.

"Дії сил АТО ускладнюються наявністю мирного населення в зоні проведення операції. Основна установка силовикам – не допустити жертв серед мирних громадян", - зазначає Тимчук.

"До бойовиків постійно прибуває підкріплення. У ході дій сил АТО захоплено броньовану розвідувально-дозорну машину (БРДМ) терористів і "КамАЗ" із установленим крупнокаліберним кулеметом", - повідомляє він.

"Установлено, що вчорашній обстріл терористами цивільних об'єктів у Краматорську проводився для постановочної "картинки" з метою дискредитації сил АТО. Була ідентифікована знімальна група російського телебачення, яка заздалегідь установила телеапаратуру для зйомки місць обстрілу", - додає Тимчук.

За даними групи "Інформаційний спротив", не відповідає дійсності повідомлення російських ЗМІ з посиланням на терористів про те, що останні нібито збили бойовий літак сил АТО над Ямполем.

Раніше бойовики з так званої "Донецької народної республіки" заявили, що збили український Су-25 у ході боїв за селище Ямпіль на півночі Донецької області, уточнює Тимчук.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування