Антимонопольний комітет блокує закупівлю бронежилетів - Коваль

П'ятниця, 20 червня 2014, 14:29

Антимонопольний комітет блокує процес закупівлі бронежилетів для української армії.

Про це під час виступу у Верховній раді заявив в.о. міністра оборони Михайло Коваль, передає "Укрінформ".

"Хочу повідомити, що якщо ми зустрічали компанію і мали тільки 1213 бронежилетів... То на даний момент вже 14 тисяч бронежилетів. Це українські бронежилети, які відповідають відповідним вимогам... Але на даний момент мі відчуваємо великий спротив щодо закупівлі бронежилетів", - сказав Коваль.

Водночас в.о. міністра оборони зауважив, що на даний момент Збройні сили замовили 28 тисяч бронежилетів за ціною 4120 грн за штуку, але Антимонопольний комітет заблокував цю закупівлю.

"Але на даний момент я отримую інформацію про те, що рішення вищої адміністративної колегії Антимонопольного комітету від 18 червня на підставі скарги товариства "АРЕС" призупинила процедуру закупівлі. Розгляд скарги призначений на 26 червня", - сказав Коваль.

Він пояснив, що ця компанія "брала участь у переговорах 13 травня цього року щодо закупівлі бронежилетів та запропонувала здійснювати поставки за ціною одного бронежилета 17600 гривень.

"А тепер Антимонопольний комітет зупинив закупівлю, і ми кожного дня не доотримуємо бронежилети", - обурився Коваль.

Спікер Олександр Турчинов одразу ж попросив генерального прокурора негайно провести перевірку й посадити за грати того співробітника АМКУ, який блокує закупівлю.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування