Бойовики-провокатори ігнорують план мирного врегулювання Порошенка

Субота, 21 червня 2014, 10:45

Протягом ночі бойовики на Донеччині та Луганщині, ігноруючи мирний варіант врегулювання ситуації на сході України, вели мінометний вогонь у бік кордону з РФ, по позиціях українських прикордонників та місцям дислокації сил АТО. 

Про це повідомив речник АТО Владислав Селезньов.

"Бойовики, зухвало ігноруючи мирний варіант врегулювання ситуації на сході України, протягом минулої ночі вели мінометний вогонь у бік кордону з Російською Федерацією та по позиціях українських прикордонників на пунктах пропуску Ізварино, Успенка. Внаслідок обстрілів отримали поранення 9 прикордонників. Наразі в районі Ізварино діють снайпери бойовиків", - зазначив Селезньов.

Також він повідомив, що провокуючи українські підрозділи на вогневе протистояння, бойовики обстріляли зі стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів АГС-17 наш підрозділ, що дислокується в  Авдіївці.

"Прибувши до розташування військової частини на 2 КАМАЗах російського зразка бойовики вели щильний вогонь по території частини", - зазначив Селезньов.

Використовуючи автоматичний гранатомет АГС-17 бойовики обстріляли блок пост сил АТО в районі населеного пункту Кремінна.

Під градом мін та снарядів перебували цієї ночі учасники АТО, які несуть службу на блок посту на горі Карачун поблизу Слов’янська.

"Бойовики вели обстріл наших позицій з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів АГС-17, ручних гранатометів РПГ-7, стрілецької зброї, а також 30-мм пушки БМД-2 з району керамічного заводу та залізничної станції Слов’янськ", - повідомив речник АТО.

Близько 6:00 було здійснено мінометний обстріл блок посту в районі комбікормового заводу Слов’янська.

В усіх епізодах напади бойовиків відбито.

"Втрат серед українських військовослужбовців немає. Кількість вбитих бойовиків з’ясовується", - йдеться у повідомленні. 

При цьому Селезньов зазначив: бойовики продемонстрували своє справжнє відношення до процесу врегулювання ситуації на сході України.

"План мирного врегулювання ситуації на сході країни, який запропонований суспільству президентом України Петром Порошенко, серед іншого, вбачає тимчасове припинення вогню силами АТО. Верховний Головнокомандувач ЗС України віддав відповідний наказ щодо режиму припинення вогню з 22.00 20 червня 2014 року", - нагадав Селезньов. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News