В Одесі встановили причини загибелі людей у Будинку профспілок 2 травня

Субота, 21 червня 2014, 17:03

Усі дослідження зі встановлення причини смерті учасників масових заворушень 2 травня в Одесі завершено.

Про це заявив начальник Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи Григорій Кривда, повідомляє УНІАН.

"На сьогоднішній день двоє чоловіків не ідентифіковано", - зазначив Кривда.

Він додав, що ніхто з 48 загиблих не помер від тілесних ушкоджень, які могли б свідчити про побої.

"У нас немає даних про загиблих від ушкоджень, завданих палицями, арматурою. 8 осіб падали з висоти, вони одержали важкі тілесні ушкодження,  депутат Одеської облради В’ячеслав Маркин  отримав тяжкі тілесні ушкодження, але ніяких ушкоджень, які могли б свідчити про те, що їх били, у нас немає. Серед потерпілих, які перебувають у лікарні, та ж картина", - сказав Кривда.

За його словами, 9 осіб загинули через отруєння чадним газом, 2 померли в лікарні внаслідок тяжких опіків тіла, 3 – через сильні опіки дихальних шляхів і тіла.

"Ще 5 осіб – опіки дихальних шляхів, тіла в комбінації з отруєнням не уточненими газами й продуктами горіння. Опіки дихальних шляхів у комбінації з отруєнням не уточненими газами – 1 людина. Найбільша група – отруєння не уточненими газами, димами, випаровуваннями – 14 осіб", - повідомив Кривда.

Він уточнив, що експерти провели спектральні дослідження біоматеріалів усіх трупів на вміст наркотиків і лікарських препаратів – ніде наркотики й лікарські препарати не виявлені.

Кривда також повідомив, що 6 осіб загинули від вогнепальних поранень, отриманих у центрі міста: 4 загинули на вулиці, 2 – в лікарні. З 48 загиблих, 41 – чоловік, 7 - жінок. Крім того, начальник бюро акцентував на тому, що судмедекспертиза - один із доказів у кримінальному процесі.

"Навіть у тих випадках, коли вона є головним доказом при визначенні причин смерті, ідентифікації й так далі, необхідно враховувати й дані наслідки. ... Ми всі дослідження зі встановлення причини смерті провели - вони завершені до 2 червня", - сказав Кривда.

Як відомо,  2 травня в Одесі в результаті сутичок між сепаратистами й проукраїнськими активістами постраждало понад 200 осіб, загинуло 48 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування