Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ передала Україні поранених прикордонників. З іншими зв'язку немає

Субота, 21 червня 2014, 20:57

Російська сторона передала всіх прикордонників Держприкордонслужби України, поранених в пункті пропуску "Ізварине" (Луганська область).

Про це повідомив помічник голови прикордонного відомства України Сергій Астахов, - передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, частина прикордонників, поранені під час бойових дій, виявилася на російській території і на сьогоднішній день вони вже передані українській стороні.

Крім того, додав Астахов, деякі прикордонники під час бойових дій змушені були відходити в бік РФ і в даний час російська сторона проводить з ними оперативні дії.

Разом з тим, стало відомо, що зв'язок з українськими прикордонниками, які опинилися на території Росії в результаті відступу під час п'ятничного бою, зник.

Про це повідомили активісти Криворізького Євромайдану, які підтримували зв'язок з прикордонниками, - передає Радіо Свобода.
 
За даними активістів, зв'язок з прикордонниками перервалася ще вранці. До цього військові вели смс-переписку з активістами, інформуючи про ситуацію, в якій опинилися.
 
Як розповіли активісти, після відступу на територію Росії українських прикордонників затримали, всю ніч 96 чоловіків провели в боксі для огляду вантажного транспорту, серед них були поранені.
 
"Ми хвилюємося, чому з прикордонниками пропав зв'язок. Ми припускаємо, що їхнє вимушене потрапляння на територію Росії може бути використано в інформаційній війні. Російська сторона може заявити, що вони перейшли навмисно і вже просять політичного притулку тощо", - кажуть євромайданівці.
 
За офіційними даними Державної прикордонної служби України, в п'ятницю ввечері по "міжнародному пункті пропуску "Ізварине" у Луганській області терористи відкрили вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів і снайперських гвинтівок".
 
Про місце перебування українських прикордонників у суботу офіційної інформації не оприлюднено.

Генеральна прокуратура України почала розслідування нападу на військовослужбовців прикордонної служби України в пункті пропуску "Ізварине" за статтею "теракт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування