Путін заявив, що під Слов'янськом триває бій, і 7 днів для перемир'я замало

Вівторок, 24 червня 2014, 18:54

Оголошеного президентом України Петром Порошенко семиденного перемир'я на сході України недостатньо.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з австрійським главою держави, пише російський "Інтерфакс".

"Я згоден з паном президентом (Австрії Хайнцем Фішером), що семи днів явно недостатньо", - сказав він.

За словами російського лідера, "мова не повинна йти тільки про припинення бойових дій, мова повинна йти про конкретні домовленості між всіма сторонами конфлікту".

"Ми говорили про це українській стороні, у тому числі довели цю інформацію до президента Порошенка: просто оголосити про перемир'я недостатньо, потрібно почати субстантивні переговори щодо суті проблеми", - заявив Путін.

Він висловив стурбованість інформацією про нібито відновлення бойових дій під Слов'янськом і закликав владу в Києві забезпечити реальне припинення кровопролиття в Україні.

"На жаль, зараз у мене є актуальна інформація про те, що в одному з найбільш проблемних місць - в районі міста Слов'янська триває бій, там висадився десант, і вже є жертви. Це сумно", - сказав Путін.

Як підкреслив президент РФ, "треба прагнути того, щоб декларації були підкріплені конкретними справами, інакше жодної проблеми подібного роду не можливо буде вирішити".

За словами Путіна, Москва та Відень "єдині в тому, що потрібно не тільки говорити про припинення кровопролиття, але й реально домогтися припинення цього кровопролиття".

Президент РФ повідомив, що обговорив драматичні події в Україні з президентом Австрії Хайнцем Фішером.

"У нас багато в чому оцінки збігаються, є і питання, які вимагають додаткового розгляду, додаткової роботи", - сказав Путін.

У понеділок у Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" та Російської Федерації.

У переговорах взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

Представники "ДНР" і "ЛНР" погодилися на відповідне припинення вогню до часу, зазначеного президентом України - 27 червня. 

Раніше уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко повідомляла, що представники терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка" не будуть допущені до "круглого столу" переговорів, ініційованого Порошенком.

Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про взяття під варту низки представників терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", в тому числі й Бородая.

Окрім того, раніше досудове розслідування встановило, що Царьов у період березня-квітня 2014 року умисно, відкрито, застосовуючи в тому числі засоби масової інформації, вчиняв публічні заклики до насильницької зміни влади і повалення конституційного ладу України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування