Бойовики напали на опорний пункт АТО. Є загиблі та поранені

Вівторок, 24 червня 2014, 19:42

Бойовики обстріляли блокпости навколо Слов'янська і напали на опорний пункт АТО.

Про це повідомив речник АТО Владислав Селезньов.

За його словами, ситуація на сході України залишається напруженою. Зокрема, у вівторок бойовики, ігноруючи "мирний план", обстріляли блокпости навколо Слов’янська із застосуванням стрілецької зброї, автоматичних гранатометів АГС-17 та мінометів.

Загиблих серед українських військовослужбовців внаслідок обстрілу немає.


Окрім того, за даними Селезньова, бойовики напали на опорний пункт сил АТО на сході України, який забезпечує охорону та оборону державного кордону на певній ділянці задля уникнення потрапляння в Україну бандформувань. 


"Внаслідок мінометного обстрілу та пусків з протитанкової керованої ракети було пошкоджено бойову машину піхоти, отримали смертельні поранення двоє українських військовослужбовця, ще трьох було поранено. Наразі військовослужбовці перебувають в медичному закладі, їм надана відповідна допомога", - написав він на своєму Facebook.

 

Як відомо, у вівторок під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8. 9 осіб загинули.

В п'ятницю Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби.

"Українська армія припиняє вогонь! Але це не означає, що ми не дамо відсіч у випадку агресії щодо наших військових, ми робитимемо все для захисту території нашої держави", - заявив він.

Речник АТО Владислав Селезньов уточнив, що Порошенко поставив завдання припинити ведення вогню з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" бойовики заявили, що погоджуються на перемир'я до 27 червня.

Раніше уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко повідомляла, що представники терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка" не будуть допущені до "круглого столу" переговорів, ініційованого Порошенком.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News