Лавров, ігноруючи напади бойовиків, хоче продовження "перемир'я"

Четвер, 26 червня 2014, 22:49

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що "перемир'я" в Україні варто продовжити.

Про це він сказав під час телефонної розмови з Державним секретарем США Джоном Керрі, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

Згідно з інформацією, під час обговорення ситуації в Україні Лавров акцентував необхідність продовження режиму припинення вогню і якнайшвидшого запуску прямих переговорів протиборчих сторін, відштовхуючись від результатів перших консультацій Тристоронньої контактної групи 23 червня.

Сторони також обговорили ситуацію в Іраку.

В п'ятницю Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. 

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" бойовики заявили, що погоджуються на перемир'я до 27 червня.

У вівторок під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8. 9 осіб загинули. Також бойовики напали на опорний пункт АТО і вбили 2 військових, ще 3 поранили.

24 червня Порошенко віддав українським військовим наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь на напади терористів, у зв'язку з тим, що бойовики продовжили нападати.

Терористи активізувалися й 26 червня. Зокрема, вони обстріляли з міномета військове містечко частини Національної гвардії в Донецьку. Крім того, бойовики напали на два блокпости біля Слов'янська, внаслідок чого було поранено українських військових.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування