Російські ЗМІ: Бойовики обіцяють припинити вогонь до 30 червня

П'ятниця, 27 червня 2014, 19:26

Представники терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" обіцяють припинити вогонь до 30 червня.

Про це заявив у п'ятницю після консультацій в Донецьку щодо деескалації ситуації на сході України так званий "прем'єр" "ДНР" Олександр Бородай, пишуть "РИА Новости".

"Нам стало відомо, що (президент України) Порошенко вирішив припинити вогонь до 30-го числа, ми, зі свого боку, припиняємо вогонь на цей же термін", - заявив Бородай.

Як відомо, 20 червня Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. 

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" бойовики заявили, що погоджуються на перемир'я до 27 червня.

У вівторок під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8. 9 осіб загинули. Також бойовики напали на опорний пункт АТО і вбили 2 військових, ще 3 поранили.

24 червня Порошенко віддав українським військовим наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь на напади терористів, у зв'язку з тим, що бойовики продовжили нападати.

27 червня Порошенко заявив, що ще не прийнято рішення про те, чи продовжувати режим припинення вогню на Донбасі.

Раніше в цей день високопосадовий європейський дипломат повідомив журналістам, що Порошенко нібито продовжить режим припинення вогню ще на 72 години.

Президент Росії Володимир Путін заявляв, що Україна повинна продовжити режим припинення вогню на Донбасі й проводити переговори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування