Генсек ООН закликав усі сторони не порушувати перемир'я в Україні

Субота, 28 червня 2014, 10:23

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун схвалив проведення консультацій на сході України та закликав усі сторони конфлікту не порушувати перемир'я.

Про це йдеться в заяві офіційного представника організації, - передає Радіо Свобода.

"Генеральний секретар сподівається, що всі сторони дотримуватимуться своїх зобов'язань, і закликає всі зацікавлені сторони домогтися остаточного припинення насильства через політичний процес", – йдеться в повідомленні.

Крім того, стало відомо, що у п'ятницю на 26-й сесії Ради ООН з прав людини прийняли резолюцію про співпрацю та допомогу Україні.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Резолюцію підтримали 23 делегації, проти висловилися 4 і 19 - утрималися.

Головними пунктами резолюції є: проведення реформ з боку української влади та складання зброї з боку членів збройних груп.

В документі засуджується насильство і порушення, вчинені незаконними збройними групами, включаючи викрадення, незаконні затримання, вбивства, тортури і жорстоке поводження, зникнення і утиск журналістів, міжнародних спостерігачів та інших осіб.

Терористів закликали роззброїтися, звільнити заручників і захоплені будівлі.

Резолюція також закликає негайно припинити всі акти дискримінації та утисків, у тому числі в Криму.

"Україна повинна сприяти безпечному перебуванню журналістів в країні, а влада - продовжувати зусилля по проведенню реформ, спрямованих на зміцнення захисту прав людини всіх громадян, верховенства закону і демократії", - йдеться у резолюції.

Як відомо, у п'ятницю президент Петро Порошенко ухвалив рішення про продовження "перемир'я" ще на 72 години.

27 червня о 22:00 закінчився час одностороннього припинення вогню з боку України.

20 червня Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. 

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" бойовики заявили, що погоджуються на перемир'я до 27 червня.

У вівторок під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8. 9 осіб загинули. Також бойовики напали на опорний пункт АТО і вбили 2 військових, ще 3 поранили.

24 червня Порошенко віддав українським військовим наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь на напади терористів, у зв'язку з тим, що бойовики продовжили нападати.

 27 червня представники терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" пообіцяли припинити вогонь до 30 червня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News