Тарута про Схід: Треба проявляти більше любові, а не ненависті

Неділя, 29 червня 2014, 15:40

У боротьбі за Донбас владі потрібно припинити застосовувати важку зброю, а сконцентруватися на переконанні людей у тому, що бойовики з "ДНР" і "ЛНР" ними маніпулюють.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив глава Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута.

"Ми сьогодні не можемо заперечувати факт програшу інформаційної війни. На Донбасі дуже багато людей, що щиро захищають сьогодні свою землю, могили своїх рідних від можливих у їхній виставі ворогів — "Правого сектору", "Свободи", Національної гвардії", - сказав він.

"Коли начальник цеху після робочої зміни йде й стає на блокпост. Не за гроші. Це, навіть страшніше за озброєного до зубів терориста", - вважає Тарута.

І перш ніж боротися за Донбас за всяку ціну, закликаючи до знищення ворога, говорить Тарута, треба згадати про те, що багато з тих, хто воює за бойовиків – місцеві жителі, які щиро вірять в "Правий сектор" і мають якісь страхи стосовно Києва.

Потрібно сконцентруватися на інформаційній складовій, на мирних переговорах, і тільки потім, вичерпавши весь переговірний ресурс, боротися з тими, хто відмовиться скласти зброю

"Ті, хто щиро помиляються, — не вороги Донбасу й України. І їх необхідно переконувати", - підкреслює Тарута.

"Тому що хворого, як правило, лікують, а не відносять убік, щоб добити. При цьому слід розуміти, хто з них — у реанімації, а хто — у загальній палаті", - додав він.

"І в цьому напрямку потрібно працювати — державі, медіа, громадським організаціям. Проявляючи більше любові, а не ненависті. Творячи Україну в головах, а не руйнуючи інфраструктуру й житла. Не вбиваючи зі зброї. Навіть у відповідь. Інакше застрягнемо в цій війні на роки", - говорить він.

На думку Татути, якщо на Сході будуть продовжувати діяти такими ж методами, як сьогодні, — "не переможемо".

"Навіть розуміючи, яку подвійну гру веде Росія, закриваючи очі на перетин кордонів КАМАЗами зі зброєю й терористами, потрібно бути хитрішими й мудрішими. Росія дала чіткі меседжі, що не буде приєднувати цю територію. І ми це повинні використовувати. Тому що цими ілюзіями бойовики (яким, зрозуміло, ніякі меседжі не потрібні, поки їм платять гроші) годують місцеве населення. А нам же потрібно, щоб місцеві жителі склали зброю" – вважає Тарута.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування