За терактами на ГТС стоїть бажання Росії легітимізувати "Південний потік" - Яценюк

Вівторок, 3 червня 2014, 13:25

Уряд України закликає Євросоюз заблокувати "Південний потік", яким російський газ має іти в обхід України.

"Перед президентськими виборами у нас були дві спроби терористичної атаки на українську газотранспортну систему, вони відбулися на території Івано-Франківської області", - зазначив він, виступаючи у Верховній Раді.

"Нам вдалося запобігти як жертвам, так і перериву транзиту, але ми чудово усвідомлюємо, що такі спроби мали на меті дискредитацію української ГТС, перерив транзиту, доведення нашим західним партнерам, що Україна є нестабільна держава, і, основне, легітимізацію "Південного потоку", - заявив Яценюк.

За його словами, позиція Кабміну чітка і незмінна: "Ми вважаємо, проект "Південний потік" – це проект, який має на меті збільшити енергетичну залежність Європи, усунути Україну зі спільної енергетичної політики з Євросоюзом, посилити позиції російського "Газпрому" в Європі – і він нічого не має спільного з енергетичною безпекою"

"Тому ми закликаємо Європейський союз заблокувати "Південний потік". Україна – надійний транзитер. Ми виконували і будемо виконувати свої зобов’язання, якщо Росія не буде заважать", - заявив прем’єр-міністр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...