Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС вимагає від Росії зустрічі із затриманим українським кінорежисером

Вівторок, 3 червня 2014, 17:40

Міністерство закордонних справ вручило російському дипломатові ноту, в якій вимагає організувати зустріч із затриманим Федеральною службою безпеки Росії українським кінорежисером Олегом Сенцовим.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні до МЗС України було викликано тимчасового повіреного в справах Росії в Україні Андрія Воробйова, якому було вручено чергову ноту з приводу порушення російською стороною у випадку із затриманими громадянами України положень консульської конвенції між Україною та Росією", - сказав Перебийніс.

"У ній міститься вимога забезпечити зустріч з українцями, зокрема, для надання їм необхідної правової допомоги", - додав він.

Перебийніс також зазначив, що досі українські дипломати не змогли зустрітися із затриманим українським режисером та іншими громадянами України.

Водночас, за інформацією МЗС, з Сенцовим зустрілися представники неурядових російських організацій.

"За їхньою інформацією, стан здоров'я наших громадян задовільний, скарг на умови тримання у них немає", - наголосив він.

Як повідомлялося, відомого українського режисера Сенцова, затриманого в Криму звинувачують у підготовці та організації теракту на підставі показань двох невідомих людей, які нібито вказали на нього як на організатора.

Його етапували до СІЗО Москви.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування