США про АТО: готові ввести проти РФ нові санкції, підтримають будь-яке рішення Києва

Понеділок, 30 червня 2014, 22:58

Росія досі не зробила необхідних кроків для деескалації ситуації на сході України.

Про це заявила представник Держдепу США Джен Псакі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Росія досі не зробила ряд кроків, до яких її закликали США і президент (України) Порошенко", - заявила Псакі.

При цьому представник Держдепу зазначила, що раніше Москва вжила ряд "позитивних заходів", спрямованих на стабілізацію ситуації в Україні, однак, на її думку, їх недостатньо для врегулювання української кризи.

"Досі надходить інформація про присутність (на сході України) бійців з Росії, про те, що підтримувані Росією сепаратисти здійснюють атаки на позиції українських військових, на кордоні з Україною досі розміщено (російські) війська, а також про те, що в Україна як і раніше знаходяться озброєні бійці, що представляють загрозу для українців ", - заявила представник держдепу.

США спільно зі своїми союзниками і раніше готові ввести додаткові санкції щодо Росії, у тому числі і секторальні, в тому випадку, якщо "цього вимагатимуть обставини", заявила Псакі.

Разом з тим вона не повідомила, коли саме можуть бути введені нові обмежувальні заходи.

Також, коментуючи питання про можливе продовження на сході України режиму тимчасового припинення вогню, Псакі зазначила: це питання є прерогативою української влади, зазначивши при цьому, що Вашингтон готовий "підтримати будь-яке рішення Києва".

Як підкреслила Псакі, на думку США, українські влади виконували умови цього режиму.

Окрім того Псакі заявила, що США підтримають будь-яке рішення України щодо подальших дій в зоні АТО, яким би воно не було.

Як повідомила у своєму Facebook журналіст Голосу Америки Мирослава Гонгадзе, "Псакі заявила, що США підтримають будь-яке рішення українського уряду щодо продовження АТО".

За словами Псакі, саме українська сторона виступила ініціатором перемир'я, яке, однак, підтримувані Росією сепаратисти відмовилися дотримуватися.

Також речник Держдепу США заявила, що "у них є численні повідомлення про атаки бойовиків на зміцнення українських військ і закликала Росію вжити всі очікувані від неї кроки для деескалаціі конфлікту".

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...