Терористи з "ДНР" та "ЛНР" вже виступають в Держдумі. Поки дистанційно

Середа, 4 червня 2014, 19:34

Російська Держдума 4 червня провела офіційний захід - так званий "круглий стіл", присвячений наданню Росією гуманітарної допомоги для "ДНР" і "ЛНР".

Розширене засідання, на якому були присутні представники громадських організацій та державних органів влади РФ, організоване фракцією "Справедливая Россия".

І поки Володимир Путін запевняє європейські ЗМІ, що Росія "ніколи не займалася і не займається" дестабілізацією політичної ситуації на сході України, в Держдумі виступили - поки що дистанційно, за допомогою зв'язку через Skype - представники "ДНР".

Так, Борис Борисов, якого російський "Інтерфакс" називає "заступником міністра закордонних справ самопроголошеної Донецької народної республіки і Новоросії", заявив, що врятувати регіон (Донбас) від гуманітарної катастрофи може перехід на офіційну валюту Росії - російський рубль.

"Єдиний можливий вихід із ситуації, важкої ситуації, на Донбасі полягає в негайному перезапуску економіки регіону на основі російського рубля. Для цього необхідне створення центрального банку та отримання стабілізаційного кредиту від РФ у розмірі першого траншу як мінімум 30 млрд рублів", - заявив Борисов.

Необхідність отримання саме такої суми він пояснив тим, що "Донбас - велика економіка, приблизно понад 1 трлн рублів річного валового регіонального продукту або валового внутрішнього продукту ДНР".

Він вважає, що "на підставі додаткових внутрішніх ресурсів можна було б докапіталізувати цю суму вдвічі і мати достатню суму для організації нормального господарського обороту".

За словами Борисова, зараз на Донбасі відбувається "здуття гривні", а "гуманітарна допомога (від Росії) в найкращому випадку зможе забезпечити 1-2% від потреб регіону".

Ще один "чиновник" "ДНР" - Андрій Пургін, який називається "першим віце-прем'єр-міністром", заявив, що регіон знаходиться на межі катастрофи - не працюють підприємства, а є ще три десятки тисяч "зеків", які за два дні будуть злими й голодними.

"Ми на межі соціальної катастрофи, зупинена майже вся промисловість, це неодержані зарплати, безкоштовні відпустки. Виникла серйозна проблема в пенітенціарній системі: 28 000 зеків, у них їжі залишилося на два дні", - цитує російський "Інтерфакс" його слова.

Він також зазначив, що "торгові мережі не дуже розуміють, як в таких умовах працювати, відсотків на 30% впав асортимент". До того ж представники ДНР роблять поки не дуже успішні спроби зупинити мародерство.

"Ми слабкі адміністративно: стара еліта, яка була в "теплій ванні", раптом опинилася в "океані". Велика частина депутатів міськради взагалі роз'їхалася", - повідомив Пургін.

ZN.UA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування