Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЦВК розігнала Черкаську ТВК через порушення закону

Середа, 4 червня 2014, 22:57

Центральна виборча комісія припинила повноваження членів Черкаської міської територіальної виборчої комісії у зв'язку із систематичними й грубими порушеннями закону про місцеві вибори й зобов'язала новий склад комісії встановити результати місцевих виборів до 10 червня.

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Центвиборчкому в середу.

ЦВК звернула увагу на те, що скарги, на основі яких Черкаський виборчком вирішив перерахувати голосу виборців на місцевих виборах 25 травня, були оформлені без дотримання необхідних вимог і мали б бути повернутими суб'єктам звернення без розгляду.

Таким чином, ЦВК вважає постанови тервиборчкому, яким призначено проведення повторного підрахунку голосів виборців на ділянках, необґрунтованими й прийнятими з перевищенням повноважень виборчкому, а також такими, що суперечать вимогам закону про місцеві вибори.

ЦВК скасувала ці постанови на засіданні.

Крім того, Центвиборчком вирішив надіслати наявні в комісії матеріали з діяльності Черкаського міськвиборчкому в прокуратуру Черкаської області.

Місцеві організації політичних партій, фракції яких було утворено на першій сесії Верховної Ради, зможуть подати в ЦВК пропозиції щодо складу міськвиборчкому не пізніше від 12:00 6 червня.

Після формування нового складу комісії ЦВК зобов'язала її не пізніше від 10 червня встановити результати виборів Черкаської міської ради й черкаського міського голови відповідно до вимог виборчого закону.

Як відомо, 1 червня міліція почала розслідувати невиконання Черкаською міською територіальною виборчою комісією рішення про перерахування бюлетенів на 30 ділянках на виборах мера й міської ради.

Виборчком у ніч на 30 травня ухвалив рішення щодо початку перерахування бюлетенів на 30 ділянках.

Разом з тим до остаточного, передбаченого законодавством, строку оголошення виборчкомом результатів виборів (24:00 30 травня), комісія перерахувала голоси лише на 2 ділянках.

Партія вільних демократів, партії "Батьківщина", "Удар", Радикальна партія Олега Ляшка, "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", партія "Солідарність", партія "Рідне місто", Партія ветеранів Афганістану й партія "Реформи й порядок" проходять у Черкаську міськраду за даними паралельного підрахунку 100% протоколів.

Колишній голова Черкаської міськради Сергій Одарич лідирує на виборах мера міста, за попередніми даними Черкаської обласної організації Комітету виборців України.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування