Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв заявив, що G7 і Україна брешуть, і сам збрехав про біженців

Четвер, 5 червня 2014, 15:11

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв запевняє, що з України масово ринули біженці, а місцева влада в Ростовській області цю інформацію спростовує.

Медведєв заявив, що українська влада бреше, спростовуючи інформацію про масову втечу українців у РФ, передає ИТАР-ТАСС.

За його даними, до Росії з України щодня втікають по кілька тисяч осіб, а близько 4 тисяч вже звернулися з проханням про отримання статусу біженців.

"У всякому разі, люди дуже налякані, бояться. При цьому українська влада не бачить гуманітарних проблем, говорить про відсутність біженців. Це брехня", - сказав Медведєв.

Він повідомив, що щодня тільки в Ростовську область з України прибувають по 5 тисяч біженців.

"Різниця між тими, хто в'їжджає і виїжджає - близько 5 тисяч осіб на день. Такого ніколи не було", - поскаржився він.

Водночас, він назвав цинізмом розмірковування країн G7 про помірність дій Києва на сході України.

"Так звана "сімка" ще й міркує про помірні дії української армії. Ми зараз не про це зібралися говорити, хоча цинізму тут немає межі", - сказав Медведєв.

Водночас, в уряді Ростовської області "Ленте.ру" не підтвердили інформацію про те, що за добу на територію регіону прибувають тисячі українських біженців.

"За добу кордон області перетнули 8,3 тисячі українців, однак це не означає, що всі вони є біженцями", - сказав прес-секретар віце-губернатора області.

"Люди, що заїхали, могли відправитися до родичів, на відпочинок або у справах в інші регіони Росії", - ризикнули заперечити прем'єру в Ростові.

У віце-губернатора також додали, що станом на 5 червня у відділення ОУФМС по Ростовській області українцями подано тільки сім клопотань про отримання статусу біженця і п'ять про надання тимчасового притулку.

При цьому в оздоровчому комплексі "Дмитріадовскій" прикордонного Некліновського району, в якому був організований пункт "прийому біженців", знаходиться 275 громадян України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...