Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сили АТО завдають авіа- й артилерійські удари по терористах

Вівторок, 1 липня 2014, 08:18

Сили антитерористичної операції завдають авіаційні та артилерійські удари по опорних пунктах і місцях скупчення терористів, аби знищити чи знешкодити їх.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

За даними його групи, відповідно до рішення президента України про припинення перемир'я, "сили АТО почали активні дії зі знешкодження й знищення терористичних груп у зоні проведення операції".

"Повсюдно завдаються авіаційні й артилерійські удари по опорних пунктах і місцях скупчення терористів", - повідомляє Тимчук.

"Із початком активізації АТО після десятиденної паузи, яка дозволила бойовикам діяти фактично безкарно, їхній бойовий дух різко впав. Активність терористичних груп різко знизилася", - пише він.

"За ніч ми зафіксували обстріл бойовиками-снайперами позицій АТО біля н.п. Тарани (Шахтарський район Донецької області). Одного військовослужбовця поранено", - повідомляє Тимчук.

Тимчук вважає "правильним" рішення президента Петра Порошенка продовжити АТО "в активній фазі", бо "кожен день перемир'я, яке б велике політичне значення він не мав, у військовому плані посилював позиції терористів якщо й не в рази, то досить відчутно".

"Окрім нарощування свого військового потенціалу за рахунок постачання з Росії найманців і зброї (у тому числі важкої бронетехніки), бойовики отримали унікальну можливість провести злагодженість своїх груп у практично ідеальних умовах", - зазначає експерт.

"Зокрема, у Росії сформували з найманців екіпажі бронетехніки й бойових розрахунків артилерії (включаючи РСЗО "Гради"). Але навіть при наборі досвідчених найманців, у набраних групах не проводилася бойова злагодженість. Що різко знижувало рівень боєздатності таких груп", - написав Тимчук.

На його думку, з "перемир'ям" на Донбасі, якого дотримувалися лише сили АТО, "терористи отримали чудову можливість провести таку злагодженість – з одного боку, у бойових умовах, з іншого боку, з мінімальним ризиком і втратами".

"Продовження перемир'я дозволило б терористам різко підвищити боєздатність своїх груп, проводити подальші заходи щодо обладнання позицій у своїх опорних пунктах, а також провести інші дії з підготовки в подальшому протистоянні", - вважає Тимчук.

"У тому, що в них не було й думки про мирний діалог, ми переконалися сповна. Більше сотні нападів терористів за 10 днів "перемир'я", 27 загиблих наших хлопців – ось "мир" за версією Путіна і його васалів на Донбасі", - заявляє він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...