У зоні АТО напруга не спадає – 3 військових загинули, 27 поранених за добу

Четвер, 10 липня 2014, 08:48

У зоні АТО зберігається напружена ситуація, найбільш нестабільна обстановка відзначається в районі Донецька, Горлівки, Луганська, Антрацита, Сєверодонецька та Краснодона.

Про це повідомляє прес-центр АТО та Дмитро Тимчук із групи "Інформаційний спротив" у Facebook.

За даними прес-центру АТО, за добу загинуло 3 військовослужбовці та поранено 27 військовиків.

"Терористи й далі проводять обстріли житлових кварталів та звинувачують у цьому українських військових. Також вони вербують до свого ополчення місцеве населення та організовують підготовку й формування нових загонів бойовиків", - заявляє прес-центр АТО.

О 23:40 здійснено обстріл з кулемета машини Урал в районі населеного пункту Муратово, авто потрапило в засідку. В ході бою 1 військовослужбовець загинув і 3 було поранено.

О 00:10-00:20 – обстріляли з АГС-17 та стрілецької зброї один із блокпостів на Луганщині. У відповідь було відкрито вогонь з мінометів та стрілецької зброї. Під час бою в полон було взято одного бойовика. Втрат нема.

Близько 00:35 – 00:40 здійснено обстріл одного з блокпостів в районі населеного пункту Металіст. "Ракети лягли з перельотом", - повідомляє прес-центр АТО.

О 1-й ночі "в ході проведення спеціальних дій в районі Сіверськ піхотинці вступили у вогневий контакт з бойовиками", повідомляють в АТО. У результаті бою знищено 2 мінометних розрахунки та зруйновані фортифікаційні споруди бойовиків. В ходів бою було поранено 2 військовослужбовців, пошкоджено 1 танк.

Раніше, о 21:05 -21:15, здійснено обстріл зі стрілецької зброї блокпосту в районі н.п. Соболівка. Втрат нема.

О 21:30 на фугасі підірвався БТР-80 в районі н.п. Червона зоря. 2 військовослужбовці загинуло, 6 поранено.

О 21:15-21:50 із міномета і стрілецької зброї (ПКМ, СВД) стріляли в напрямку н.п. Довжанський зі сторони села Бірюково. Поранено 7 військовослужбовців. З них 2 у важкому стані. 4 поранених належать ДПС, повідомляє прес-центр АТО.

"За добу загинуло 3 військовослужбовці та поранено 27 військовиків. За період бойових дій втрати 615 військовослужбовці. З них загинуло 173, поранено 446", - інформує відомство.

Тимчук також повідомляє: "Усюди терористи проводять мінування доріг, по яких сили АТО здійснюють переміщення особового складу й техніки, а також здійснюють забезпечення підрозділів".

"Так, біля н.п. Червона Зоря (Донецька область) на фугасі підірвався БТР-80 сил АТО. 5 силовиків отримали поранення", - пише експерт.

"У цьому ж районі також на фугасі підірвалася БМП-2. У бойовій машині здетонував боєзапас. 2 військовослужбовців загинули, 6 поранені", - додає він.

Крім того, терористами здійснений мінометний обстріл пункту пропуску "Должанский". Також проти силовиків працювали снайпери бойовиків. 5 військовослужбовців поранені, повідомляє Тимчук.

"У засідку потрапила колона сил АТО. 1 військовослужбовець загинув, 3 поранені", - інформує він.

За його даними, протягом ночі бойовики обстріляли 5 блокпостів сил АТО в різних районах Донецької й Луганської областей. Один силовик отримав поранення.

Також терористи обстріляли з РСЗО БМ-21 "Град" позиції сил АТО біля селища Металіст біля Луганська. "Усі випущені реактивні снаряди пройшли повз позиції. Постраждалих немає", - уточнює Тимчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News