Держадвокат Наді Савченко не намагався її звільнити

Четвер, 10 липня 2014, 12:05

Російський держадвокат української льотчиці Надії Савченко не подавав апеляцію на обрання запобіжного заходу їй, а лише клопотав про повернення постанови про її арешт до суду.

Про це повідомляє воронезьке видання "МОЁ! Online". 

Воронезький обласний суд розглянув апеляційну скаргу адвоката 31-рычної Надії Савченко — льотчиці українських ВПС, яку Росія намагається звинуватити в причетності до вбивства журналістів телеканалу "Росія".

Захисник затриманої Микола Шульженко подав клопотання про повернення постанови про арешт Савченко назад у Новоусманський районний суд.

Претензія формальна — документи не перекладені на українську мову — рідну для підозрюваної. Суд цю вимогу задовольнив. Більше ніяких апеляційних звернень від Савченко і її адвоката не розглядалося.

Таким чином, поки льотчиця залишиться у воронезькому СІЗО №3.

Як відомо, суд Новоусманського району заарештував її на два місяці — до 9 вересня.

При цьому адвокат запевнив кореспондентів "МОЕ!", що запобіжний захід все-таки буде оскаржений. Тобто Савченко і її захист оскаржать арешт.

У той же час міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна не довіряє державному адвокату, наданому Росією. Для Надії зараз підшукують іншого адвоката

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування