Крим обійдеться Росії дорожче за будь-які інші регіони

П'ятниця, 11 липня 2014, 11:24

Крим і Севастополь отримуватимуть з федерального бюджету РФ одні з найбільших дотацій на збалансованість бюджетів щорічно протягом 2015-2017 років.

Про це з посиланням на попередні розрахунки Мінфіну РФ повідомляє газета "Ведомости".

У 2015 році дотація повинна скласти 50,9 мільярда рублів, в 2016 році - 52,7 мільярда, в 2017-му - 54,7 мільярда.

"Цільового призначення дотація не має.., тобто влади Криму і Севастополя зможе витратити гроші на власний розсуд. По суті, це витрати на утримання Криму", - пише видання.

За розміром дотації на збалансованість бюджету Крим і Севастополь стануть одними з лідерів, вказує аналітик Standard & Poor's Карен Вартапетов.

У 2014 році найбільшу дотацію отримали республіки Якутія (51,4 ​​млрд) і Дагестан (43,2 млрд), а також Камчатський край (31,7 млрд).

Дотацією на збалансованість витрати на утримання українських регіонів у РФ не обмежаться.

У затверджених урядом Росії бюджетних проектуваннях закладено ще приблизно по 35-40 мільярдів рублів щорічних неінвестиційних витрат на Крим.

Так само було і цього року: Крим і Севастополь отримали 55 мільярдів рублів на збалансованість власних бюджетів, а ще приблизно 100 мільярдів на територіальні органи влади, виплату пенсій, соцдопомог тощо.

"Всі ці гроші виділялися з антикризового фонду уряду на поточний рік - його розмір складав 343, 9 мільярда рублів, ці гроші були отримані в тому числі від заморожування на 2014 рік накопичувальної частини пенсій", - пише газета.

Крім витрат на утримання Криму будуть потрібні ще й гроші на розвиток.

Міністерство Крим у російському уряді підготувало проект федеральної цільової програми з витратами по 100 мільярдів рублів в найближчі три роки.

Як відомо, Крим є українською територією, яку тимчасово окупувала Російська Федерація.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування