Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від обстрілу автобуса загинули 4 шахтарів. Зупинено роботу 4 шахт

П'ятниця, 11 липня 2014, 12:11

4 пасажири шахтарського автобуса загинули й 16 поранені через артобстріл у Луганській області, у який автобус із працівниками шахти "Червоний партизан" потрапив 10 липня.

Про це заявив Максим Тимченко - гендиректор енергохолдингу ДТЕК, якому належить шахта, повідомляють "Новости Донбасса".

"Автобус із шахтарями, мирними людьми, які рухалися для того, щоб вступити на зміну в шахті "Червоний партизан", потрапив під обстріл, у результаті якого загинуло 4 людини, 16 людей поранено, з них 2 важко поранених перебувають у реанімації. Це трагедія, якій немає ні пояснення, ні виправдання", - сказав він.

Тимченко висловив співчуття родинам загиблих і пообіцяв їм підтримку: "Ми забезпечимо все необхідне, але ми не повернемо тих людей, які загинули".

"Усі ці місяці ми намагалися забезпечити наших людей роботою, безпекою настільки, наскільки ми здатні це робити", - зазначив він.

"Після вчорашньої події ми прийняли рішення призупинити роботу 4 шахт у Луганській області, на яких працюють 4,5 тисячі людей, до моменту, коли ми будемо впевнені, що люди, які їдуть на роботу, мирні люди, перебувають у безпеці", - заявив Тимченко.

Він розповів про щоденні руйнування в Луганській і Донецькій областях.

"Я можу вам наводити тисячі прикладів того, як руйнується енергетика в цих областях. Луганська станція – підірвано міст, яким доставляється вугілля на цю станцію. Запасів вугілля вистачає на 20 днів. Луганська станція забезпечує понад 90% енергопостачання в Луганській області і є вузловою та багато в чому системотворчою для енергетики", - сказав гендиректор ДТЕК.

"Сьогодні на Донбасі виробляється понад 30% електроенергії країни. І щогодини випадковий снаряд або влучення може призвести до того, що перебої енергопостачання будуть і в Києві, і у Львові, і в інших містах. Тому що енергосистема в нас єдина", - сказав Тимченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...