Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики намагаються відбити втрачені позиції, бої тривають – РНБО

Субота, 12 липня 2014, 17:10

Терористи на сході України намагаються відбити втрачені позиції, оскільки наші військові щосили їх атакують, зокрема, авіацією.

Про це заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, повідомляє Укрінформ.

"Вони йдуть у контрнаступ і намагаються відбити те, що втратили", - зазначив Лисенко.

За його словами, бойовики перегруповуються і намагаються завербувати нових найманців.

Також він зазначив, що між терористами точиться боротьба за вплив: "Є дані про те, що у стані бойовиків виникають деякі протиріччя з приводу впливу на ті чи інші підрозділи, з приводу грошових винагород - тому що одним більше платять, а іншим – менше, та з приводу того, що одні зможуть повернутися в Росію, а іншим вже не дадуть цього зробити, тому що там стоїть вогневий заслін".

Разом з тим, за словами Лисенка, під Зеленопіллям на Луганщині триває бойове протистояння: російські терористи намагаються вибити звідти українських військових, бо вони заважають проходу колонам військової техніки через кордон з Росії.

"Неподалік є ділянка кордону, через яку російські терористи намагаються перевести техніку і озброєння. Українські військові стоять на прикритті цієї ділянки", - сказав Лисенко.

При цьому він заперечив інформацію, що нібито військовим не надають підмогу і їм не вистачає озброєння.

"Є і повітряна, і наземна підмога. Йде ротація", - наголосив він.

У свою чергу луганський блогер Сергій Іванов у своєму Facebook зазначив: "Наших прикордонників на пункті пропуску "Должанський" обстрілюють з російської території. Вся українська бронетехніка знищена російськими ПТУРсами. Наводка здійснюється за допомогою безпілотників. З української сторони насідають терористи. Кордон не те що не закритий – він відсутній як такий".

"Керівництво служби другу добу тягне з підмогою: авіації не надсилають", - додав він.

Скрін-шот з maps.google.com

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування