РФ вимагає не порушувати її кордон і погрожує вжити "всіх заходів"

Субота, 12 липня 2014, 18:05

Російська сторона залишає за собою право вжити всіх передбачених законодавством Російської Федерації заходів щодо захисту своєї території і забезпечення безпеки російських громадян. 

Про це йдеться у повідомленні МЗС Росії у відповідь на ноту протесту МЗС України у зв'язку з фактами провокаційних дій на російсько-українському державному кордоні.

"12 липня в 3:00 ночі в Куйбишевському районі Ростовської області з автоматичної стрілецької зброї був обстріляний російський прикордонний наряд, що виконував завдання з охорони державного кордону РФ на службовому автомобілі. В результаті обстрілу було пошкоджено корпус автомашини, в якому виявлено вісім кульових отворів", - йдеться у заяві МЗС РФ.

"Завдяки щасливому випадку ніхто з російських прикордонників не постраждав", - заявили в МЗС.

Також у відомстві стверджують, що у них є "переконливі докази того, що обстріл прикордонників вівся як з української території, так і з заздалегідь підготовленої позиції на території Російської Федерації після проникнення туди нападників з території України".

Російська сторона заявила українській стороні "черговий рішучий протест" і зажадала "припинити обстріли російській території і порушення кордону РФ".

"У разі подальшого повторення подібних провокацій російська сторона залишає за собою право вжити всіх передбачених законодавством РФ заходів щодо захисту своєї території і забезпечення безпеки російських громадян", - сказано в заяві.

Як відомо, МЗС України 12 липня висловило категоричний протест і направило відповідну ноту МЗС Росії у зв'язку з черговими кричущими фактами провокаційних дій на російсько-українському державному кордоні.

У документі зазначено, що в ніч на 12 липня з району населеного пункту Куйбишеве (Ростовська область, Російська Федерація) відбувся мінометний обстріл пункту пропуску "Маринівка".

Крім того, протягом 11 липня було зафіксовано декілька випадків порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами, які залітали з боку Росії, заявили у відомстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування